Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Λοθάνο

Πέρασαν 69 ημέρες από τους τελευταίους αγώνες στην φάση ομίλων του Champions League. Και, μετά την λογική στέρηση που όλοι λίγο πολύ νιώθουμε, στα νοκ άουτ θα ξεχωρίσουν οι άνδρες από τα αγόρια και οι πραγματικοί διεκδικητές της κούπας με τα μεγάλα αυτιά, από τους fake υποψήφιους.

Πόσο, όμως, άλλαξαν οι 16 ομάδες από την τελευταία ημέρα της φάσης ομίλων (11 Δεκεμβρίου); Τι προσθήκες και τι απώλειες μπορούν να κάνουν την διαφορά, σε σχέση με το πως είχαμε μάθει (μέχρι) τότε τις μονομάχους; Για πάμε να ρίξουμε μια ματιά…

Αταλάντα: Με την ίδια συνταγή

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Τουλάχιστον κατά πολύ. Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η Αταλάντα δεν έχασε κάποιο σημαντικό εργαλείο, αλλά ούτε πρόσθεσε παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι πάει με την γνωστή, πετυχημένη συνταγή και με παντελή άγνοια κινδύνου κόντρα στην Βαλένθια.

In: Ματία Καλντάρα (Μίλαν, δανεικός), Λέναρτ Μάρτεν Τσιμπόρα (Χέρακλες), Αντριέν Ταμέζε (Νις, δανεικός)

Out: Αντρέα Μασιέλο (Τζένοα), Γκιγέρμε Αράνα (τέλος δανειμούς), Ρότζερ Ιμπάνιες (Ρόμα, δανεικός), Σιμόν Κιάερ (τέλος δανεισμού), Μούσα Μπάροου (Μπολόνια, δανεικός), Νικολό Καμπιάγκι, Ρομπέρτο Πίκολι, Ντιαλό Αμάντ Τραορέ

Σοβαρά τραυματίες: –

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ένας παλιός γνωστός

Ο Γιανίκ Καράσκο, μετά την εμπειρία του στην Κίνα, επέστρεψε στην Ατλέτικο, προκειμένου να δώσει μια επιπλέον λύση στην «πληγωμένη» επίθεση της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε, η οποία φέτος είναι γενικά υποτονική, αλλά πάντα ξέρει να ανεβάζει στροφές στα μεγάλα ματς. Η Λίβερπουλ το ξέρει καλά αυτό και θα είναι ψυλλιασμένη στην Μαδρίτη.

In: Γιανίκ Καράσκο (Νταλιάν Γιφάνγκ, δανεικός)

Out: Μίκελ Κάρο (Καστεγιόν, δανεικός), Αλμπέρτο Σαλίδο (Αρένας Κλουμπ ντε Γέτσο, δανεικός), Σέρχιο Καμέγιο, Ιβάν Μοντόρο, Όσκαρ Κάστρο

Σοβαρά τραυματίες: –

Βαλένθια: Πλήγμα ο Γκαράι

Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι άφησε την Ρόμα για να δώσει λύσεις στα άκρα της άμυνας της Βαλένθια, η οποία έχασε μια από τις κολόνες της, με τον σοβαρό τραυματισμό του Εζεκιέλ Γκαράι. Οι Νυχτερίδες ψάχνουν αντικαταστάτη του Αργεντινού («παίζει» και το όνομα του Δημήτρη Σιόβα), ο οποίος όμως θα μπορεί να αγωνιστεί μόνο στην La Liga.

In: Αλεσάντρο Φλορέντσι (Ρόμα, δανεικός), Κριστιάνο Πιτσίνι, Χαβιέρ Χιμένεθ

Out: Εζεκιέλ Γκαράι, Κόμπα Κοϊντρέντι, Γιουνούς Μούσα

Σοβαρά τραυματίες: Εζεκιέλ Γκαράι

Γιουβέντους: Γύρισε το τοτέμ

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι και πάλι εδώ! Ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός ξεπέρασε τον σοβαρό του τραυματισμό και παίρνει την θέση του (σοβαρά τραυματία) Μερίχ Ντεμιράλ, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να νιώθει πιο ασφαλής με τον Κιελίνι στα μετόπισθεν. Κατά τα άλλα, η Γιουβέντους πάει με την γνωστή συνταγή: Κριστιάνο Ρονάλντο και άγιος ο Θεός!

In: Τζόρτζιο Κιελίνι

Out: Μερίχ Ντεμιράλ

Σοβαρά τραυματίες: Μερίχ Ντεμιράλ

Λειψία: Όλμο, η πρό(σ)κληση

Έβγαλε μάτια με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην φάση ομίλων και κέρδισε την μεταγραφή του στην Λειψία. Ο Ντάνι Όλμο πείθει ότι μπορεί να δώσει κάτι ξεχωριστό (και πολύ χρήσιμο) στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Καλή λύση και ο Ανχελίνιο για τα άκρα της άμυνας. Από τις απώλειες, αυτή που μπορεί να μετρήσει περισσότερο είναι του Ντιέγκο Ντέμε στα χαφ.

In: Ντάνι Όλμο (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Ανχελίνιο (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός), Φίλιπ Τσάουνερ

Out: Ντιέγκο Ντέμε (Νάπολι), Ματέους Κούνια (Χέρτα Βερολίνου), Μαρσέλο Σαράτσι (Γαλατάσαραϊ, δανεικός)

Σοβαρά τραυματίες: –

Λίβερπουλ: Ιαπωνικό κερασάκι

Τι αλλάζεις σε μια ομάδα που λειτουργεί (σχεδόν) στην εντέλεια; Τίποτα! Η Λίβερπουλ είδε «λαχείο» στο πρόσωπο του Τακούμι Μιναμίνο και ο Γιούργκεν Κλοπ έχει άλλη μια χρήσιμη εναλλακτική για τα άκρα της επίθεσης. Φουλ τις μηχανές, ερωτηματικό η διαχείριση που θα κάνει στις δύο διοργανώσεις, με δεδομένο ότι την μια (Premier League) την έχει ουσιαστικά κατακτήσει.

In: Τακούμι Μιναμίνο (Ζάλτσμπουργκ)

Out: Σεπ φαν ντεν Μπεργκ

Σοβαρά τραυματίες: –

Λυών: Εκαμπί αντί Ντεπάι

Ο πολύτιμος Μέμφις Ντεπάι τραυματίστηκε λίγες ημέρες μετά το τέλος της φάσης ομίλων, στερώντας (άθελά του βεβαίως) έναν παίκτη – κλειδί από την ομάδα του. Ο Καρλ Τοκό Εκαμπί αποκτήθηκε για να καλύψει μέρος των γκολ του Ολλανδού και έχει την ποιότητα να το κάνει. Για την δημιουργία όμως; Ερωτηματικό, όπως και το τι μπορεί να προσφέρει ο νεαρός κεντρικός μέσος Μπρούνο Γκιμαράες.

In: Καρλ Τοκό Εκαμπί (Βιγιαρεάλ, δανεικός), Μπρούνο Γκιμαράες (Ατλέτικο Παραναένσε)

Out: Εριτιέ Ντεγονζέ, Ουμάρ Σολέ, Ισιάρ Ντραμέ

Σοβαρά τραυματίες: Μέμφις Ντεπάι

Μάντσεστερ Σίτι: Το σοκ της «καμπάνας»

Αποφασισμένη να ρίξει όλο το βάρος στο Champions League, αφού το πρωτάθλημα το έχει χαμένο, θα χρειαστεί λίγες μέρες για να συνέλθει από την ιστορική τιμωρία από την UEFA. Αγωνιστικά, πάντως, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε απώλειες. Και, ποιος ξέρει, ίσως όλο αυτό να ενεργήσει και ως επιπλέον κίνητρο για τους Πολίτες.

In: –

Out: Ανχελίνιο (Λειψία, δανεικός), Ιάν Πόβεδα (Λιντς)

Σοβαρά τραυματίες: –

Μπάγερν Μονάχου: Ο Λέβα, το βιολί του

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πριν και μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και του Champions League, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εξακολουθεί να σκοράρει κατά ριπάς, οδηγώντας μια Μπάγερν όπου πλέον ο Χάνσι Φλικ βάζει την δική του σφραγίδα. Μεγάλος στόχος η διάκριση στην Ευρώπη, αλλά και το πρωτάθλημα δεν μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο. Καλή λύση για το δεξί άκρο της άμυνας ο Άλβαρο Οδριοθόλα, ώστε ο Γιόσουα Κίμιχ να μπορεί να μονιμοποιηθεί στην μεσαία γραμμή.

In: Άλβαρο Οδριοθόλα (Ρεάλ Μαδρίτης, δανεικός)

Out: Γιαν Φίτε Αρπ

Σοβαρά τραυματίες: Νίκλας Σίλε

Μπαρτσελόνα: Το ταμείο είναι (πολύ) μείον

Μπορούσα να τα κάνει χειρότερα σε αυτό το δίμηνο που μεσολάβησε; Μπα! Με πιο πρόσφατο χτύπημα το σκάνδαλο με το διαδικτυακό κράξιμο, η Μπαρτσελόνα θυμίζει το κλουβί με τις τρελές! Αποκορύφωμα η διαμάχη Λιονέλ Μέσι – Ερίκ Αμπιντάλ για την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο διαδέχθηκε ο άπειρος σε ευρωπαϊκά παιχνίδια (ούτε ένα στο Champions League), Κίκε Σετιέν. Συν τοις άλλοις, Λουίς Σουάρες και Ουσμάν Ντεμπελέ τέθηκαν νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ η διοίκηση φρόντισε να δανείσει πέντε ποδοσφαιριστές, ώστε να περιορίσει (και άλλο) τις όποιες εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ. Σκοτάδι πέφτει πάνω από την Βαρκελώνη…

In: Κίκε Σετιέν (προπονητής), Σέρχιο Ακιέμ Ροδρίγεθ, Κίκε Σαβέριο, Ρέι Μανάι

Out: Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής), Κάρλες Αλενιά (Μπέτις, δανεικός), Κάρλες Πέρεθ (Ρόμα, δανεικός), Αμπέλ Ρουίθ (Μπράγκα, δανεικός), Ζαν Κλερ Τοντιμπό (Σάλκε, δανεικός), Μούσα Βαγκέ (Νις, δανεικός)

Σοβαρά τραυματίες: Λουίς Σουάρες, Ουσμάν Ντεμπελέ


Μπορούσια Ντόρτμουντ: Ο παράγοντας Χάαλαντ

Δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία περιμένει πολλά (και δικαίως) από τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Με το «καλημέρα», ο Νορβηγός επιθετικός έκανε να ξεχαστεί ο Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος αποχώρησε, όπως και οι πολύ χρήσιμοι Βάιγκλ – Μπρούουν Λάρσεν (ειδικά ο πρώτος). Ο Εμρέ Τσαν δίνει εμπειρία και τρεξίματα στην μεσαία γραμμή.

In: Ερμέ Τσαν (Γιουβέντους, δανεικός), Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (Ζάλτσμπουργκ)

Out: Πάκο Αλκάθερ (Βιγιαρεάλ), Τζάκομπ Μπρούουν Λάρσεν (Χόφενχαϊμ), Γιούλιαν Βάιγκλ (Μπενφίκα)

Σοβαρά τραυματίες: –

Νάπολι: Γκατούζο και χαφ

Το βράδυ που η Νάπολι εξασφάλισε την πρόκριση εις βάρος της Ζάλτσμπουργκ, ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις απέλυσε τον Κάρλο Αντσελότι και, την επομένη, προσέλαβε τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ έδωσε μια μικρή ώθηση στο ξεκίνημα, αλλά έκτοτε οι Παρτενοπέι έχουν (και πάλι) πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο σύλλογος φρόντισε να ενισχυθεί πρωτίστως στην μεσαία γραμμή (Ντέμε – Λομπότκα), ενώ και ο Πολιτάνο μπορεί να εξελιχθεί σε μια καλή εναλλακτική για την επίθεση.

In: Τζενάρο Γκατούζο (προπονητής), Ντιέγκο Ντέμε (Λειψία), Στάνισλαβ Λομπότκα (Θέλτα), Ματέο Πολιτάνο (Ίντερ, δανεικός)

Out: Κάρλο Αντσελότι (προπονητής), Φαουζί Γκουλάμ, Κέβιν Μαλκούιτ, Αμίν Γιουνές

Σοβαρά τραυματίες: –

Παρί Σεν Ζερμέν: Νεϊμάρ; Παρών!

Δεν άλλαξε κάτι στο ρόστερ της η Παρί η οποία όμως, σε σχέση με την προηγούμενη διετία, θα έχει απόλυτα έτοιμο και παρόντα στην φάση των «16» τον Νεϊμάρ. Και αυτό είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο συν για μια ομάδα που μπορεί πλέον να ρίξει όλο το βάρος στο Champions League, αφού εντός συνόρων έχει καπαρώσει (και) το φετινό πρωτάθλημα.

In: Μάρτσιν Μπούλκα

Out: Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίνγκ

Σοβαρά τραυματίες: –

Ρεάλ Μαδρίτης: Η τεχνογνωσία

Όταν φτάνουν τα νοκ άουτ, ο Ζινεντίν Ζιντάν τρίβει τα χέρια του. Η Ρεάλ δεν άλλαξε το ρόστερ της σε αυτό το δίμηνο, ο Εντέν Αζάρ επέστρεψε από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού και ο Ζιζού ξέρει όσο λίγοι προπονητές, πως να τα καταφέρνει στα παιχνίδια χωρίς αύριο. Φέτος, βεβαίως, δεν έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως συνέβαινε στην «χρυσή» τριετία με τις διαδοχικές κατακτήσεις…

In: Μάρκο Ασένσιο

Out: Άλβαρο Οδριοθόλα (Μπάγερν Μονάχου, δανεικός), Μάνου Ερνάντο (Σανταντέρ, δανεικός), Πέδρο Ρουίθ

Σοβαρά τραυματίες: –

Τότεναμ: No Kane, no party?

Αρκετές και σημαντικές οι αλλαγές στο ρόστερ της Τότεναμ, με τον Ουγκό Γιορίς να είναι πλέον ετοιμοπόλεμος και τον Στίβεν Μπεργκβάιν να δίνει λύσεις σε μια πληγωμένη επίθεση. Ο (φευγάτος προ πολλού) Κρίστιαν Έρικσεν είναι πλέον κάτοικος Μιλάνο, ενώ ο αρχηγός Χάρι Κέιν θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν και ο Ζοσέ Μουρίνιο πρέπει να κάνει… αλχημείες, ώστε αυτή η απώλεια να φάνει όσο το δυνατόν λιγότερο. Το ξέρουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο…

In: Στίβεν Μπεργκβάιν (Αϊντχόφεν0, Ζέντσον Φερνάντες (Μπενφίκα, δανεικός), Ουγκό Γιορίς

Out: Κρίστιαν Έρικσεν (Ίντερ), Ντάνι Ρόουζ (Νιουκάστλ, δανεικός), Κάιλ Γουόκερ Πίτερς (Σαουθάμπτον, δανεικός), Βίκτορ Γουανιάμα, Τρόι Πάροτ

Σοβαρά τραυματίες: Χάρι Κέιν

Τσέλσι: Αγωνία για τον Καντέ

Παρ’ ότι είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές, αφού η απαγόρευση της FIFA είχε αρθεί, η Τσέλσι επέλεξε να κάνει την (πολύ) καλή μεταγραφή (Χακίμ Ζίγιεχ) μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου. Καμία αλλαγή στο ρόστερ, αφού και ο Ολιβιέ Ζιρού παρέμεινε. Με την ίδια φιλοσοφία και λογικά θα παίξουν και τώρα τα «μωρά» του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας (17/02) αγωνιά για τον τραυματισμό του πολύτιμου Ενγκολό Καντέ.

In: –

Out: Μαρκ Γουεχί (Σουόνσι, δανεικός), Τζορτζ ΜακΊχραν (Καμπούρ, δανεικός)

Σοβαρά τραυματίες: –

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This