Επιλογή Σελίδας

Ισόπαλοι με το “χορταστικό” 3-3 αναδείχθηκαν Πιερικός και Θερμαϊκός Κορινού, στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Κορινού, με γηπεδούχο τον Πιερικό, φάνηκε να εξελίσσεται σε τυπική διαδικασία για την ομάδα της Κατερίνης που με γκολ των Δεμηρτζόγλου στο 20′, Μιτακίδη στο 46′ και Γ. Τουλίκα στο 53′, προηγήθηκε με 3-0, οι Κορινιώτες όμως, σε ένα “μαγικό” διάστημα από το 67′ έως το 78′ ισοφάρισαν σε 3-3 με δυο γκολ του Καραμανώλα (67′ με πέναλτι και 70′) και με ένα του Κατσούλη στο 79′ και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο παιχνίδι, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα του Θερμαϊκού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τα εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νέας ισοπαλίας. 

Η ομάδα του Γιάννη Βαρβούτη πάλεψε απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά, δεν “παράτησε” το παιχνίδι, αντίθετα το “κυνήγησε” με όλες τις της δυνάμεις και η επιμονή των ποδοσφαιριστών της δικαιώθηκε, με το 3-3 γεμίζει ικανοποίηση άπαντες στο “στρατόπεδο” του Θερμαϊκού, που, γιατί όχι, μπορούν να… ονειρεύονται τελικό!

Ο Πιερικός που έπαιξε με αρκετές αλλαγές, μετά το 60′ χαλάρωσε αδικαιολόγητα και δέχθηκε τρία γκολ, προβληματίζοντας με την εικόνα του, ειδικά στο τελευταίο ημίωρο απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερου βεληνεκούς. 

Φυσικά, η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, όμως, το σημερινό 3-3 λειτουργεί ως “καμπανάκι”, καταδεικνύοντας ότι, κυρίως εν όψει των μπαράζ ανόδου, ο Πιερικός χρειάζεται περισσότερη δουλειά και συγκέντρωση προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η φετινή σεζόν.

Το “φιλμ” του αγώνα
8′ Ο Καραμανώλας δε μπόρεσε από κοντά να πλασάρει και στη συνέχεια έδιωξε με δυσκολία η άμυνα του Πιερικού.
20′ ΓΚΟΛ! 1-0: Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Γκούφας κινήθηκε στην αριστερή πλευρά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε “έτοιμο” γκολ στον Δεμηρτζόγλου που από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.
21′ Σουτ Δεμηρτζόγλου, η μπάλα έφυγε άουτ.
31′ Συρτό σουτ του Γκούφα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέφα.
32′ Σουτ του Καραμανώλα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Παπατολίκας.
37′ Κεφαλιά του Τζουκάν από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια πολύ καλή στιγμή για τον Θερμαϊκό.
38′ Πολύ δυνατό σουτ του Δημηνά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σέφα.
46′ ΓΚΟΛ! 2- : Μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Μιτακίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, απέκρουσε ο Σέφα αλλά ο επιθετικός του Πιερικού πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0.
53′ ΓΚΟΛ! 3-0: Ο Γ. Τουλίκας με κοντινό σουτ έκανε το 3-0 για τον Πιερικό.
60′ Ο Μιτακίδης έκανε πρώτα την κεφαλιά, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Θερμαϊκού, στη συνέχεια προβολή του Μιτακίδη, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θερμαϊκού.
67′ ΓΚΟΛ! 3-1: Ο Καραμανώλας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος) νίκησε τον Παπατολίκα και μείωσε σε 3-1.
70′ ΓΚΟΛ! 3-2: Ο Καραμανώλας έκανε την ατομική ενέργεια και με σουτ μέσα από την περιοχή ζευγάρωσε τα τέρματά του, κάνοντας το 3-2.

73′ Ο Σαχινίδης έδωσε στον Μιτακίδη κι αυτός από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε άουτ.
74′ Επέλαση του Β. Τουλίκα από αριστερά και σουτ, έδιωξε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.
78′ ΓΚΟΛ! 3-3: Ο Κατσούλης με εκπληκτικό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα να “καρφωθεί” στο δεξί “παραθυράκι” του Παπατολίκας, κάνοντας το 3-3.

86′ Σουτ του Σαχινίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκολιτς με βοηθούς τους Πλόσκα και Χατζηγιάννη. 4ος διαιτητής ήταν ο Γιαμούζης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός:
Παπατολίκας, Γ. Τουλίκας, Β. Τουλίκας, Νίκιτς, Παντζιάλας, Δημηνάς (72′ Σαχινίδης), Δεμηρτζόγλου (46′ Παπαδόπουλος), Ιβανίδης, Μιτακίδης, Ίτσιος (62′ Καρτσαμπάς), Γκούφας (46′ Μηλιώτης).
Θερμαϊκός Κορινού:
Σέφα, Πολυτίδης, Πολυχρονιάδης, Αλ. Ταγκαλίδης, Αντωνιάδης, Αποστολίδης, Τζουκάν (60′ Καραχαλίδης), Κατσούλης (82′ Σκαμπαρδώνης), Καραμανώλας, Μυστρίδης (88′ Αρσένης), Πιατίδης (68′ Β. Ταγκαλίδης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This