Επιλογή Σελίδας



Το Eurosport εδραιώνει τη θέση του ως το “Σπίτι της Ποδηλασίας”, δίνοντας στους φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάθε λεπτό από κάθε ετάπ του Γύρου της Γαλλίας τουλάχιστον έως το 2025, κατόπιν της νέας συμφωνίας με την Amaury Sport Organisation (ASO) και την Eurovision Sport.

Η διετής πανευρωπαϊκή επέκταση δίνει τη δυνατότητα στο Eurosport να διατηρήσει την αποκλειστικότητα της προβολής του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος σε 38 αγορές* στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έρχεται σε συνέχεια της ραγδαίας αύξησης των αριθμών τηλεθέασης κατά τη διάρκεια του περσινού Γύρου της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, το Eurosport κατέγραψε αύξηση στα λεπτά τηλεθέασης (+95%) των ψηφιακών καναλιών του κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Γύρου της Γαλλίας. Επίσης, άνοδος (4%) υπήρξε και στους τηλεθεατές του Eurosport 1 κατά την διάρκεια του Tour, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όπου καταγράφηκαν τα υψηλότερα νούμερα (+43% σε σχέση με το 2018), καθώς οι παθιασμένοι φίλοι της ποδηλασίας εκμεταλλεύτηκαν την κάλυψη σε οποιαδήποτε οθόνη και συσκευή.

Το Eurosport έφτασε σε συμφωνία για την μετάδοση και του Ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας για ακόμα πέντε χρόνια, μέχρι το 2025. Από το 2021 το Eurosport θα παρουσιάσει κάθε λεπτό ζωντανά και on-demand στους φαν στην Ευρώπη, με αποκλειστικότητα σε 50 αγορές**. Η νέα συμφωνία παρέχει τη δυνατότητα στο Eurosport να διαμορφώνει πλήρως την κάλυψη των ετάπ, καθώς και να δημοσιοποιεί τα σημεία – κλειδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμορφώνοντας έτσι μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία για τους λάτρεις της ποδηλασίας στην Ευρώπη. Η 75η έκδοση της Vuelta θα εκκινήσει από την Ολλανδία και την Ουτρέχτη, την πρώτη πόλη που θα έχει φιλοξενήσει ετάπ και των τριών Grand Tour.

Από το 2021 το Global Cycling Network (GCN) του Eurosport, θα αναμεταδίδει όλους του Μεγάλους Γύρους του Eurosport μέσα από τη νέα εφαρμογή ως μέρος του απόλυτου ποδηλατικού οικοσυστήματος, διασφαλίζοντας τον στόχο της Discovery για απόλυτη ικανοποίηση των παθιασμένων αθλητικών κοινοτήτων σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, το Eurosport εξασφάλισε ακόμα μία ιστορική συμφωνία για την κάλυψη των μεγαλύτερων γυναικείων ποδηλατικών γεγονότων για πρώτη φορά, με τα Liège-Bastogne-Liège και Flèche Wallonne να μεταδίδονται μεταδοθούν ζωντανά για πρώτη φορά το 2020, δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο Eurosport να προωθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Andrew Georgiou, President, Eurosport & Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, τόνισε: “Οι παθιασμένοι φίλοι του αθλητισμού βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ενεργειών μας, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους προσφέρουμε την μεγαλύτερη ζωντανή και on demand κάλυψη των μεγαλύτερων ποδηλατικών γεγονότων στον κόσμο, όπως ο Tour de France και η La Vuelta έως το 2025.”

“Η παγκόσμιας κλάσης ψηφιακή ετοιμότητα και μέθοδος παραγωγής, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε τους φίλους της ποδηλασίας στην καρδιά των εξελίξεων, προσφέροντας στο κοινό πολλαπλούς τρόπους αλληλεπίδρασης και εμπλοκής με το υψηλότερο ποιοτικό ποδηλατικό περιεχόμενο, με τους φαν να επιλέγουν οποιοδήποτε μέσο, κάθε ώρα και παντού. Η διαρκής προσπάθειά μας για νέες καινοτομίες – όπως το ρεπορτάζ του Bradley Wiggins μέσα από το peloton ζωντανά με τη βοήθεια μοτοσικλέτας πέρυσι – μας καθιστά τον απόλυτο προορισμό για τους φίλους της ποδηλασίας και ανυπομονούμε να φέρουμε και φέτος όλη την δράση στις οθόνες.”

Ο Georgiou πρόσθεσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες ποδηλάτριες και τα νέα ταλέντα στο πανευρωπαϊκό κοινό, μέσα από τη συμφωνία μας με την ASO και την Eurovision Sport και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για την ανάπτυξη του αθλήματος στην ήπειρο, ενθαρρύνοντας παράλληλα περισσότερο κόσμο να εμπλακεί.”

Μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου στην κορυφαία ποδηλατική κοινότητα της αγοράς, Play Sports Group, μέλος του Global Cycling Network (GCN), τον Ιανουάριο του 2019, η Discovery αξιοποίησε τη διεθνή της κλίμακα ώστε να δημιουργήσει το πρώτο παγκόσμιο σύστημα μέσων ενημέρωσης για την ποδηλασία, με πολύπειρους ειδικούς αναλυτές, που συμβάλλουν στην αύξηση τοπικού ενδιαφέροντος περιεχομένου στις διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Η άμεση προς τον χρήστη στρατηγική της Discovery περιλαμβάνει την προβολή των τριών Grand Tour, τους περισσότερους αγώνες του World Tour και περισσότερες από 100 ποδηλατικές διοργανώσεις.

Εκτός από την τηλεοπτική κάλυψη, το Eurosport συνεχίζει να παρέχει πλήρη ψηφιακή κάλυψη στο Eurosport Player, την live streaming και on-demand πλατφόρμα του που θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει έως και 7 διαφορετικές κάμερες για να παρακολουθήσει τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Η Νο1 Ευρωπαϊκή αθλητική ιστοσελίδα – Eurosport.com – συμπληρώνει την προσφορά με εκτενή κάλυψη ποδηλασίας στην μεγαλύτερη και πιο παθιασμένη διαδικτυακή κοινότητα φίλων του αθλήματος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This