Επιλογή Σελίδας



Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος φιλοξένησε τον ΓΑΣ Βαφύρα Δίου στο κλειστό γήπεδο του Σταθμού και επικράτησε με 78-70 στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Παρότι δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε κόντρα στον άκρως μαχητικό Βαφύρα, ο Πιερικός Αρχέλαος κατάφερε να διευκολύνει την κατάσταση στο δεύτερο μέρος και να επικρατήσει τελικά με 78-70 κόντρα στον ουραγό της βαθμολογικής κατάταξης, πετυχαίνοντας την 5η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από το -19 της πρώτης περιόδου και πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο (9-26!) πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά μόλις δύο πόντων. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο όπου πήραν διαφορά ασφαλείας από τον αντίπαλό τους, ο οποίος προσπάθησε πολύ σκληρά να παραμείνει στη διεκδίκηση του ματς μέχρι και το φινάλε, με τους παίκτες του Θανάση Τοπούζη πάντως να διαχειρίζονται καλά το προβάδισμά τους στο τέταρτο δεκάλεπτο και να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Με αυτή τη νίκη ο Πιερικός Αρχέλαος ανέπνευσε βαθμολογικά αφού βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-12, ενώ από την άλλη ο ουραγός Βαφύρας Δίου παρέμεινε χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος μπήκε από το ξεκίνημα φουριόζος και με διάθεση να κυριαρχήσει στο ματς, παίρνοντας το πάνω χέρι από την αρχή και διευρύνοντας όσο περνούσε ο χρόνος το προβάδισμά του όλο και περισσότερο. Οι παίκτες του Τοπούζη έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ πίσω από τα 6,75 στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο, με τα επτά εύστοχα τρίποντα να είναι το στοιχείο που ξεχώρισε αν μη τι άλλο και εκείνο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρουν διαφορά 19 πόντων (30-11).

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, καθώς ο Βαφύρας έκανε την αντεπίθεσή του τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 0-10 μέχρι τα μισά περίπου της περιόδου (30-21, 5′ και 30”). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Πιερικός Αρχέλαος πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο έπειτα από πέντε ολόκληρα λεπτά παιχνιδιού! Ο Βαφύρας συνέχισε να εκμεταλλεύεται τη δική του ευστοχία αλλά και την αδυναμία των γηπεδούχων στο σκοράρισμα, μείωνε σταδιακά την ψαλίδα φτάνοντας σε απόσταση τριών πόντων δύο φορές, ενώ ισοφάρισε το σκορ 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου (37-37). Ο Πιερικός Αρχέλαος ωστόσο με δύο εύστοχες βολές πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (39-37).

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά στα επίπεδα που την είχαν πάει στο πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα που κατάφεραν με όπλο τα εύστοχα σουτ εντός πεδιάς. Αρχικά πήραν “αέρα” δεκατεσσάρων πόντων ενάμιση λεπτό πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου (57-43) και στη συνέχεια εκτόξευσαν το προβάδισμά τους στο +18, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 62-44, με το 23-7 του συγκεκριμένου δεκαλέπτου να αποτυπώνει το πόσο καλοί ήταν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν τα ρέστα τους για να διεκδικήσουν την παρθενική τους νίκη στο πρωτάθλημα και με ένα σερί 1-10 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων λεπτών μείωσαν την απόσταση και πάλι σε μονοψήφια επίπεδα (63-54). Ο Πιερικός Αρχέλαος στη συνέχεια συνέχισε να διαχειρίζεται το προβάδισμα έχοντας ένα μαξιλάρι ασφαλείας κοντά στους 10 πόντους, με τον Βαφύρα να μειώνει στους 8, ενάμιση λεπτό περίπου πριν το φινάλε (76-68). Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ωστόσο στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού και με το τελικό 78-70 κατέκτησαν την πέμπτη τους νίκη στη φετινή Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Διαιτητές: Γιανκίδης – Φελεκίδης.

Δεκάλεπτα: 30-11, 39-37, 62-44, 78-70.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Πολυχρόνης 2, Τζιοβάρας 16 (1), Μυλοβιανός, Ζησόπουλος 25 (3), Ελευθεριάδης, Τσαλμπούρης, Παπαπέτρου 8 (2), Κουπάντσης 16 (4), Μαλαματίδης, Ζαρκανέλας 1, Ρέντζος 4, Αναγνώστου 6.

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου (Σαραπτσής): Τζιόλης, Ευαγγελόπουλος 29 (4), Γερονάτσιος, Μπατζάκης, Λαγαμτζής 5, Τσιμήτρης 3, Γερομιχαλός 11 (3), Ντακαρέλας, Στεφανίδης 22 (3), Παπακώστας, Ασλανίδης.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This