Επιλογή Σελίδας

Την ευκαιρία να μπει πολύ γερά στο “κόλπο” της σωτηρίας έχασε ο Δίας Δίου που γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Διγενή Νεοχωρίου με 0-2, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Δία σε ένα ματς – “τελικό”, ήταν κατώτερη των περιστάσεων, πραγματοποιώντας τη χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση για φέτος και βρέθηκε από το 1′ να κυνηγάει τους Τρικαλινούς που προηγήθηκαν 0-1 με τον Τσιγαρίδα. Ο ίδιος παίκτης εξελίχθηκε σε “δήμιο” για το πιερικό “συγκρότημα” καθώς στο 65′ έκανε το 0-2, χαρίζοντας το “τρίποντο” στην ομάδα του που παρότι με το… ενάμιση πόδι στα τοπικά πρωταθλήματα, ήρθε στην Πιερία και πήρε μια νίκη που την κρατά “ζωντανή”, έστω και μαθηματικά. 

Ο Δίας, από την πλευρά του, δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Αταλάντης στο Στεφανοβίκειο από τον Διαγόρα και παρέμεινε στο -3 από την γραμμή της σωτηρίας με 25 βαθμούς, όσους έχουν και τα Μετέωρα, ενώ οι Φθιωτοί είναι στους 28.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πέρα από το γκολ με το… καλημέρα, ήταν απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης, με τον Δία να συνέρχεται και να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του μετά το εικοσάλεπτο και να “αγγίζει” την ισοφάριση στο 42′ με τον Παναγιωτίδη.

Στο β’ μέρος το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με την ομάδα των Τρικάλων να μπαίνει πιο δυνατά και να φτάνει στο 0-2 με το δεύτερο γκολ του Τσιγαρίδαη στο 65′.

Κάπου εκεί, ο Δίας αφυπνίστηκε, έψαξε το γκολ δημιουργώντας ευκαιρίες, όμως η αστοχία, η ατυχία (δοκάρι του Νάκα στο 75′) και η ικανότητα του αντίπαλου τερματοφύλακα, κράτησαν το 0-2 μέχρι το τέλος.

Η “μάχη” για την παραμονή δεν τελειώνει εδώ για τον Δία, όμως για τη συνέχεια υπάρχει το πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στην έδρα του Θησέα Αγριάς, όπου η ομάδα της Πιερίας θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

Το “φιλμ” του αγώνα
1′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Παγωνίδης έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω και ο Τσιγαρίδας το εκμεταλλεύτηκε, πλασάροντας τον Ζωγράφο και κάνοντας το 0-1.
9′ Κεφαλιά του Κοντογεώργη στην “καρδιά” της άμυνας του Δία, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
10′ Πλασέ του Δ. Αλεξίου από καλή θέση, η μπάλα έφυγε άουτ.
11′ Σουτ του Διβανέ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ζωγράφου.
21′ Σουτ του Μανίκα, δεν προβληματίστηκε ο Ράπτης.
22′ Σουτ του Ευαγγελόπουλου, δεν ανησύχησε ο Ράπτης.
25′ Δυνατό σουτ του Αν. Παναγιωτίδη, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.
38′ Σουτ του Αν. Παναγιωτίδη, έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Διγενή.
42′ Ο Λιόλιος σέντραρε και ο Αν. Παναγιωτίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε το κοντινό πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
58′ Δυνατό σουτ του Αλεξίου, απέκρουσε ο Ζωγράφος.
65′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Τσιγαρίδας με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Ζωγράφου, κάνοντας το 0-2.
75′ Εκτέλεση φάουλ του Νάκα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαστεργίου επιχείρησε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας Ράπτης κράτησε το μηδέν στην εστία του με μεγάλη επέμβαση.
84′ Απευθείας εκτέλεση συρτού φάουλ του Νάκα, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
89′ Δυνατό σουτ του Αν. Παναγιωτίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
90’+1′ Κεφαλιά του Νίκου, ο Ράπτης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σωτήρια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αντωνίου, με βοηθούς τους Νάκα και Δεδικούση (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης (71′ Νάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (46′ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Ευαγγελόπουλος (64′ Μαυρίδης), Καλουσίδης (46′ Καλαμπάκας), Παναγιωτίδης, Μανίκας.
Διγενής Νεοχωρίου (Σπύρος Ευαγγέλου): Ράπτης, Γούτσιος, Σταμέκος, Μωραΐτης, Μανώλης, Τσιγαρίδας, Μακρής, Θ. Αλεξίου (80′ Αυγουστάκος), Διβανές, Κοντογεώργος (60′ Λαγκαδηνός), Δ. Αλεξίου (88′ Κερασιώτης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This