Επιλογή Σελίδας



Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ιδανικό ποδαρικό στο Qatar Total Open της Ντόχας και πανηγύρισε μια straight sets νίκη επί της Julia Goerges, την πρώτη της από το 2016.

Κάνοντας συνολικά έναν πολύ καλό αγώνα και συνεχίζοντας στο ίδιο υψηλό επίπεδο που βρισκόταν και τις προηγούμενες εβδομάδες, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Julia Goerges με 6-4, 6-3 και εξασφάλισε μια θέση για τη φάση των “32” του Qatar Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία σήμερα ανέβηκε στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της, πέτυχε 7 άσους απέναντι στην Goerges και κέρδισε τους 22 από τους 33 πόντους στα πρώτα της σερβίς, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 12 break point που δημιούργησε, για να φτάσει σ’ αυτή τη νίκη σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Η νίκη θα μπορούσε μάλιστα να είχε έρθει ακόμα πιο εύκολα για τη Μαρία, που και στα δυο σετ είχε προηγηθεί με 4-0! Στο 1ο σετ η Goerges μείωσε σε 4-3, αλλά η Μαρία έμεινε ψύχραιμη, έκανε με love service game το 5-3 και στο 9ο game είχε 2 χαμένα set point για το 6-3. Δεν έκλεισε το σετ στο σερβίς της Γερμανίδας, αλλά έκανε ένα νέο love service game στο 10ο game και διαμόρφωσε το 6-4.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ήταν μπροστά ξανά με 4-0 και προηγήθηκε και με 5-1, “αγκαλιάζοντας” την πρόκριση νωρίτερα απ’ ότι τελικά ήρθε. Η Goerges για ακόμα μια φορά δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να μειώσει σε 5-3 και προηγήθηκε με 30-0 στο επόμενο game, αλλά η Σάκκαρη κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της με ένα ακόμα break, το 5ο της στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μαρίας επί της Goerges μετά από 4 χρόνια, από το τουρνουά της Μαδρίτης του 2016, μετά από ένα σερί τριών διαδοχικών νικών της Γερμανίδας, που πλέον προηγείται με 3-2 στο head-2-head.

Στον 2ο γύρο του Qatar Total Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει είτε την qualifier Tereza Martincova, είτε τη lucky loser Misaki Doi.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This