Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση για ένα σετ από τον Pablo Carreno Busta στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, αλλά βρήκε τον τρόπο να κερδίσει με 2-0 σετ τον Ισπανό και έφτασε στην 5η διαδοχική του νίκη στο tour.

Ο περσινός φιναλίστ του Dubai Tennis Championships και Νο.2 στο ταμπλό, Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεκίνησε με straight sets νίκη τις υποχρεώσεις του για το φετινό τουρνουά του Ντουμπάι, επικρατώντας του Pablo Carreno Busta με 7-6 (1), 6-1.

O Στέφανος είχε τριπλό break point για να κάνει το 4-0 στο 1ο σετ και να αποκτήσει πολύ γρήγορα ένα προβάδισμα ασφαλείας. Ο μαχητικός Ισπανός ωστόσο επέστρεψε από το 0-3, 0-40 και έκανε εντυπωσιακό comeback, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Το 1ο σετ μετατράπηκε ξαφνικά σε μια πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δυο παίκτες, με τον Carreno Busta να δείχνει για άλλη μια φορά πως δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, σβήνοντας ένα set point στο 12ο game και κρατώντας το σερβίς του έπειτα από 4 ισοπαλίες, για να ισοφαρίσει σε 6-6.

Το tie-break ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικό με τα τελευταία games του 1ου σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, παρέμεινε αλάνθαστος, έχασε μόλις έναν πόντο και το κατέκτησε με το άνετο 7-1, για να βάλει τέλος στο σετ μετά από 66 λεπτά παιχνιδιού.

Και το 2ο σετ άνοιξε με break για τον Τσιτσιπά, αυτή τη φορά όμως δεν υπήρχε επιστροφή για τον Carreno Busta. Το μόνο που κατάφερε ο Ισπανός ήταν να κρατήσει το σερβίς του στο 3ο game και να μειώσει σε 2-1, πριν ο Στέφανος κερδίσει 4 games στη σειρά και πάρει το 2ο σετ με 6-1, σε λιγότερο από μισή ώρα.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη στο tour για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο στη Μασσαλία. Στα ημιτελικά του Open 13, είχε κερδίσει τον επόμενο αντίπαλό του στο Ντουμπάι, Alexander Bublik.

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει για 2η φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα τον 22χρονο Καζάκο, την Τετάρτη στις 14:00 ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 6HD), που κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Hubert Hurkacz, με 6-2, 7-5.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This