Επιλογή Σελίδας



Δελτίο τύπου για την εκτός έδρας ήττα από τον Πιερικό Αρχέλαο με 78-70, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, εξέδωσε ο Βαφύρας.

Το κείμενο:

“Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε και πάλι η ομάδα των ανδρών μας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο το περασμένο Σάββατο. Το τελικό σκορ 78-70 και η ομάδα μας δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα.

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε μοιρασμένα τα δεκάλεπτα, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν στα επί μέρους σκορ το 1ο και το 3ο, ενώ οι παίκτες μας κέρδισαν το 2ο και το 4ο. Το σύνολο όμως των πόντων ήταν υπέρ των παικτών της ομάδας από την Κατερίνη.

Το θέαμα ήταν κατά διαστήματα αρκετά καλό, αφήνοντας όλους όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ικανοποιημένους από αυτό που είδαν. Οι παίκτες μας ξεκίνησαν και πάλι έχοντας αφήσει την σωστή αμυντική λειτουργία στα αποδυτήρια. Έδωσαν την ευκαιρία στην νεανική ομάδα των γηπεδούχων να σκοράρουν εύκολα και να κερδίσουν  και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας πετύχει 30 πόντους στην επίθεση και σκορ παιχνιδιού 30-11.

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου είχαμε και την πρώτη σοβαρή αντίδραση των παικτών μας. Κατάφεραν για τεσσεράμισι  λεπτά να μην δεχθούν καλάθι (απορούμε που βρίσκεται αυτή η αντίδραση στην αρχή των παιχνιδιών) και αυτό έδωσε την απαραίτητη ώθηση και στην επίθεση. Το επί μέρους 9-26 έφερε τον Βαφύρα μας στα αποδυτήρια με το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Σκορ ημιχρόνου 39-37.

Δυστυχώς όμως οι κακές αμυντικές αντιδράσεις επέστρεψαν από τα αποδυτήρια μαζί με τους παίκτες μας. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και κατά την διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου, είχαμε μία επανάληψη του σκηνικού του 1ου δεκαλέπτου. Το 23-7 ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αμυντικής αδράνειας που επανεμφανίστηκε για τους παίκτες μας, ενώ από την άλλη μεριά η σωστή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου ήταν σίγουρα ο βασικός παράγοντας για την κακή εικόνα και στην επίθεση.

Και όλως παραδόξως το 4ο δεκάλεπτο ήταν μία επανάληψη του 2ου. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς το 62-44 και οι 18 πόντοι διαφοράς ήταν όπως φάνηκε μία πολύ μεγάλη απόσταση που έπρεπε να καλύψουν οι παίκτες μας. Το πάλεψαν μεν αλλά … Έτσι το επί μέρους 16-26 δεν ήταν αρκετό για να φέρει την ανατροπή και την πολυπόθητη πλέον πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Σε αναμονή λοιπόν όλοι μας …

Διαιτητές: Γιανκίδης – Φελεκίδης.

Δεκάλεπτα: 30-11, 39-37, 62-44, 78-70.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Πολυχρόνης 2, Τζιοβάρας 16 (1), Μυλοβιανός, Ζησόπουλος 25 (3), Ελευθεριάδης, Τσαλμπούρης, Παπαπέτρου 8 (2), Κουπάντσης 16 (4), Μαλαματίδης, Ζαρκανέλας 1, Ρέντζος 4, Αναγνώστου 6.

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου (Σαραπτσής): Τζιόλης, Ευαγγελόπουλος 29 (4), Γερονάτσιος, Μπατζάκης, Λαγαμτζής 5, Τσιμήτρης 3, Γερομιχαλός 11 (3), Ντακαρέλας, Στεφανίδης 22 (3), Παπακώστας, Ασλανίδης”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This