Επιλογή Σελίδας



Μετά από έναν πολύ κλειστό προημιτελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και κατάφερε να κερδίσει τον Jan-Lennard Struff στα τρια σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships και να πανηγυρίσει την 7η διαδοχική νίκη του!

Καθόλου εύκολο απόγευμα δεν είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρέθηκε πίσω με σετ αλλά κατάφερε να επικρατήσει του Jan-Lennard Struff με 4-6, 6-4, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Και οι δυο παίκτες έπαιξαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου, με τον Στέφανο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 31 winners και μόλις 18 αβίαστα λάθη. Ο Struff προσπαθούσε να μειώσει τη διάρκεια των ράλι και γινόταν πιο επιθετικός, φτάνοντας τους 41 winners, αλλά και τα 32 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο 29χρονος Γερμανός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court και δημιούργησε το πρώτο break point του αγώνα στο 6ο game. Ο Στέφανος ανταποκρίθηκε θετικά και το έσβησε, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Struff ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και δημιούργησε νέα τριπλή ευκαιρία στο καθοριστικό 10ο game (4-5, 0-40). Ο Στέφανος έσβησε με τολμηρό τένις τα 2 πρώτα set point, αλλά είχε ένα miss hit στην 3η ευκαιρία του Γερμανού και με την άτυχη αυτή στιγμή ολοκληρώθηκε το σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως ανταποκρίθηκε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να βρεθεί μπροστά με 2-0. Στο σετ αυτό ο Στέφανος κατάφερε να σβήσει και τα 3 break point που αντιμετώπισε, ένα στο 4ο game (3-1) και ακόμα 2 στο 10ο game, τα οποία ήταν και συνεχόμενα (5-4, 15-40), για να το κατακτήσει με 6-4 και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο τελευταίο σετ ο Στέφανος έχασε την ευκαιρία να κάνει break νωρίς, με τον Struff να σβήνει 3 break point και να κρατάει το σερβίς του στο πρώτο game. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 9ο game για να υπάρξει ξανά απειλή για break και ήταν από τον Στέφανο, που επέστρεψε από το 40-0 για να κάνει το αποφασιστικό break που τον έβαλε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα, με 5-4. Με love service game ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Στεφ, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This