Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς “εξουδετέρωσε” τον Daniel Evans με 2-0 σετ σε 81 λεπτά, για να προκριθεί στον τελικό του Dubai Tennis Championships για 2η διαδοχική χρονιά!

Mετά τον θρίαμβό του στη Μασσαλία την προηγούμενη εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Ντουμπάι για 2η συνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας τις 8 συνεχόμενες νίκες, έχοντας μόνο ένα χαμένο σετ σ’ αυτές τις αναμετρήσεις.

Στον πρώτο ημιτελικό του Dubai Tennis Championships, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Daniel Evans με 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Κυριάρχησε απόλυτα στο court o Στέφανος, ο οποίος σέρβιρε με 69% ευστοχία στα πρώτα του σερβίς και όποτε το έκανε αυτό δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, κερδίζοντας τους 26 από τους 29 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και ο ίδιος κατάφερε να “σπάσει” από 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς του Βρετανού, αξιοποιώντας τα 4 από τα 10 break point.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος κέρδισε τα 5 τελευταία games, για να μετατρέψει σε μερικά λεπτά το 1-2 σε 6-2. Στο 2ο σετ ο Evans χρειάστηκε ένα game με 6 ισοπαλίες και 4 σβησμένα break point για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game, αλλά ο Στέφανος δεν άργησε να πάρει ξανά τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games (3-1) και κάνοντας ακόμα ένα break στο 9ο game, για να “σφραγίσει” τη νίκη του.

Για 11η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό στο ATP Tour o Τσιτσιπάς, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της καριέρας του (5-5). Είχε κερδίσει τους 2 τελευταίους τελικούς του, στο τέλος της προηγούμενης σεζόν το ATP Finals και την προηγούμενη εβδομάδα το Open 13 της Μασσαλίας.

Θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του σε 500άρι, καθώς σ’ αυτή την κατηγορία έχει 3 χαμένους τελικούς, στη Βαρκελώνη το 2018 από τον Rafael Nadal, στο Ντουμπάι το 2019 από τον Roger Federer και στο Πεκίνο το 2019 από τον Dominic Thiem.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο αυριανός τελικός, καθώς στην απέναντι μεριά θα βρίσκεται είτε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Novak Djokovic, που έχει ξεκινήσει με το απίθανο 16-0 νίκες τη χρονιά, είτε ο Gael Monfils, που τις τελευταίες εβδομάδες τρέχει ένα σερί 8 διαδοχικών νικών.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This