Επιλογή Σελίδας



Η Ελλάδα επιβλήθηκε των Φιλιππίνων με 4-1, με τον Πέτρο Τσιτσιπά να κάνει και αυτός το 2 στα 2 στα μονά γι’ αυτό το διήμερο και να ολοκληρώνει τον ελληνικό θρίαμβο στη Μανίλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο τελευταίο rubber του tie της Ελλάδας με τις Φιλιππίνες και με το αποτέλεσμα να έχει ήδη κριθεί, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε ένα καλό παιχνίδι και ολοκλήρωσε την εκπληκτική παρουσία του γι’ αυτό το διήμερο στη Μανίλα, με νίκη επί του Eric Olivarez με 6-4, 7-5.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε 7 άσους, κέρδισε τους 24 από τους 31 πόντους στα πρώτα του σερβίς και “έσπασε” 4 φορές το σερβίς του Φιλιππινέζου αθλητή, αξιοποιώντας τα 4 από τα 7 break point του. Στο 2ο σετ χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-3 και το 2-4, για να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games και να “κλειδώσει” τη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά.

Ήταν η 3η νίκη του Πέτρου Τσιτσιπά στην καριέρα του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις μονών στο Davis Cup. Στα διπλά, έχει 5 νίκες και 5 ήττες, μετά και το σημερινό διπλό όπου μαζί με τον Μάρκο Καλοβελώνη ηττήθηκαν από τους Francis Casey Alcantara και Ruben Gonzalez.

Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι που έχασε η Εθνική αυτό το διήμερο στη Μανίλα, κερδίζοντας και τα 4 παιχνίδια στα μονά, με τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά να έχουν από 2 νίκες, χωρίς χαμένο σετ.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο μονό της σημερινής ημέρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επιβληθεί του Jeson Patrombon με 6-2, 6-1 και είχε εξασφαλίσει την άνοδο στο World Group II για την ελληνική ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο, την εβδομάδα μετά από το US Open, η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ του 2021.

Φιλιππίνες – Ελλάδα 1-3

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This