Επιλογή Σελίδας


Iσοπαλία με… VAR, σημειώθηκε στην Καλλιθέα, ανάμεσα στον τοπικό Καλλιθεακό και την Ακαδημία Κατερίνης 2006 (1-1), για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, σε άλλη μία αποκλειστική viral αναμέτρηση -με… top rated διαιτητή εκατοντάδων χιλιάδων views, που δε «γλίτωσε», πάντως,  τα… σεμινάρια δια ζώσης-, στις τελευταίες στροφές των ομάδων για την είσοδο στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με εναλλαγή κατοχής και πρωτοβουλιών και λιγοστές φάσεις στις αντίπαλες εστίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι, του Βαγγέλη Μύθημη, προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κωστόπουλου (παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Κουτσικανίδη), σε μια ανύποπτη φάση, από σέντρα του νεοεισελθόντα Σπυριδωνίδη (αλλαγή) και την μπάλα να χτυπάει στο «χέρι» αμυντικού της Ακαδημίας 2006. Η Καλλιθέα, με το ψυχολογικό προβάδισμα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις και είχε μετρημένες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι, του Παύλου Φυτόπουλου, πέρασαν στην αντεπίθεση από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, ανέβασαν σταδιακά στροφές, αξιοποιώντας τη φυσική τους κατάσταση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Παπαγεωργίου, δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν δραματικά, με την Ακαδημία 2006 να επιδιώκει το γκολ της ολικής ανατροπής και την Καλλιθέα να προσπαθεί στις αντεπιθέσεις, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, να πετύχει το νικητήριο γκολ. Τελικά, το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες έμειναν στο βαθμό της ισοπαλίας, έχοντας ως στόχο την είσοδο στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, που θα διεκδικήσουν στους επόμενους αγώνες.
Ηighlights:
οι επίμαχες φάσεις πέναλτι, offside και φάουλ, «-τι λέει ρε; το κεφάλι σκύβει…», «-εδώ είναι, σήκωσε πόδι εδώ…» (σ.σ. διαιτητής), «ποιος σήκωσε πόδι βρε, θα μας τρελάνεις τώρα; Χριστέ και Παναγιά…»
οι απολαυστικοί cult διάλογοι διαιτητή και προπονητή γηπεδούχων, «να πάει στην μπάλα, πώς πήγε; δέκα μέτρα πίσω είναι…, κόρνερ παίρνω, θα μας τρελάνετε τώρα; άντε ξυπνήστε λίγο…, δε βλέπετε τηλεόραση λίγο, να πούμε, να μάθετε…, γ@@@ την π@@@»,
η επική, «Πρωτάθλημα σαν το Τοπικό κανένα….», στιγμή των τελευταίων λεπτών, με τον βοηθό να κάνει άθελά του… υποδειγματικό τάκλιν στον προπονητή της Καλλιθέας (σ.σ. ναι, ναι, μη γελάτε καθόλου!), στην προσπάθειά του να τρέξει στη γραμμή του, σε περίπτωση οffside, «θα μας τρελάνει, ρε μ@@@», «σ’ έκανε τάκλιν; χαχα»,
και σε άλλο σημείο η ανεπανάληπτη μυθική στιχομυθία, «τον αφήνεις να σκοράρει και μετά σηκώνεις τη σημαία…» (σ.σ. προπονητής), «άλλο αυτό, αυτό όταν έχει VAR…, όταν έχω VAR, άστο τώρα…» (σ.σ. παρακαλώ να ενημερωθεί ο διαιτητής ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει, υπάρχει VAR και λειτουργεί κανονικά -δεν επιτρέπεται τέτοιο λάθος, είμαστε σίγουροι ότι έγινε εκ παραδρομής-!), «αν δεν έχει ενεργή συμμετοχή, δεν υπάρχει offside, άστο τώρα, εντάξει, θα σε κάνω εγώ σεμινάριο…., δες τουλάχιστον τηλεόραση, τηλεόραση καλά είναι, μαθαίνουμε…»
ο χαριτωμένος σκύλος, ονόματι… Δημητριάδης, που έκοβε βόλτες στο γήπεδο, περιμένοντας υπομονετικά να μπει αλλαγή αλλά εις μάτην, «Δημητριάδη, έλα εδώ ρε…»,
οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων της τοπικής ομάδας, «τι πέναλτι; μ@@@, θα τον σκότωνα, όρθιος ο άλλος, το δίνει πέναλτι νόμιζα, πω, πω, πω, πω, εγκεφαλικό έπαθα κατευθείαν…»
το καρφί στον πάγκο της Καλλιθέας, «δε γέλασες εσύ, τα πιτσιρίκια γέλασαν…»
Μan of the match: –
Yellow card: στον διαιτητή φυσικά για την… παροδική απώλεια μνήμης (σ.σ. δικαιολογημένης, για πρώτη και τελευταία φορά!) της ύπαρξης VAR στο γήπεδο, μοναδικό, είναι η αλήθεια για τα ερασιτεχνικά δεδομένα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται… (σ.σ. ολόκληρο πανελλαδικό copyright έχουμε πάρει…)

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This