Επιλογή Σελίδας



1972
Ο Παναθηναϊκός προηγείται στη βαθμολογία αλλά το κυριακάτικο μεσημέρι στο Νέο Φάληρο βρίσκει ισχυρή αντίσταση από τον Εθνικό. Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος γίνεται ο δεύτερος μόλις ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α’ Εθνικής, μετά το Γιώργο Σιδέρη το 1967, που κάνει χατ τρικ σε βάρος του Παναθηναϊκού, και το παιχνίδι τελειώνει 3-3 (8’ σουτ, 71’ σουτ, 75’ κεφαλιά Κρητικόπουλος – 2’ σουτ Ελευθεράκης, 42’ σουτ Δημητρίου, 47’ κεφαλιά Αντωνιάδης).

2000
Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον ΟΦΗ, ελπίζοντας ακόμα ότι μπορεί να μείνουν στην κατηγορία, αλλά το τελικό 1-1 (63’ πέναλτι Γιοβάνοβιτς – 52’ κεφαλιά Σκέντζος) μειώνει τις ελπίδες τους. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Σέρβου τερματοφύλακα Μίλαν Σέβο, που εκείνη την ημέρα η ηλικία του είναι 40 ετών, έξι μηνών και 11 ημερών. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έχει αγωνιστεί ποτέ στην κατηγορία.

2000
Ο Ολυμπιακός προηγείται τρεις βαθμούς του Παναθηναϊκού και το ντέρμπι μεταξύ τους στο «Σπύρος Λούης» με τυπικά γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» είναι κρίσιμο. Το τελικό 2-2 (9’ κεφαλιά Ανατολάκης, 81’ σουτ Αλεξανδρής – 16’ σουτ Γκαλέτο, 80’ σουτ Λυμπερόπουλος) ευνοεί τελικά τον Ολυμπιακό, που διατηρεί τη διαφορά των τριών βαθμών.

2014
Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα του Άρη. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι τελευταίος στη βαθμολογία και υποδέχεται τον Εργοτέλη με μαθηματικές μόνο ελπίδες. Η ομάδα του Ηρακλείου τον νικά με 2-0 (28’ σουτ Σαρρής, 30’ σουτ Διαμαντάκος) και ο Άρης υποβιβάζεται και μαθηματικά για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This