Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Το CPAP προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Continuous Positive Airway Pressure. Οι λέξεις αυτές μεταφράζονται ως ‘συνεχής θετική πίεση αεραγωγών’. Αντιστοιχούν σε μηχάνημα που απευθυνόταν σε ανθρώπους με άπνοια στον ύπνο. Αυτήν την περίοδο τα χρειάζονται, περισσότερο από ποτέ όλα τα νοσοκομεία του πλανήτη. Βλέπεις, στην Κίνα και την Ιταλία χρησιμοποιούνται για τη βοήθεια που παρέχεται σε ασθενείς του Covid-19, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές πνευμονικές λοιμώξεις και χρειάζονται οξυγόνο για να αναπνέουν πιο εύκολα. Η Mercedes αποφάσισε να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας. Δες πρώτα πώς δουλεύει το CPAP.

Η Formula 1 έχει αναβάλει τις δραστηριότητες της μέχρι το Μάιο, γεγονός που σημαίνει πως οι μηχανικοί έχουν χρόνο να ασχοληθούν με άλλα πράγματα. Αυτοί της Mercedes-AMG HPP συνεργάστηκαν με το University College London Hospitals και το University College London, για να δημιουργήσουν μαζί νέο βοηθητικό μηχάνημα αναπνοής. Ο στόχος είναι να μειωθεί η ανάγκη επεμβατικής μηχανικής υποστήριξης στους ασθενείς. Τo project έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής είναι περιορισμένα και απαραίτητα για αυτούς που ‘χουν σοβαρά συμπτώματα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην ατελείωτη λίστα των χωρών που δεν έχουν επαρκή αριθμό μηχανικής υποστήριξης, για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Η Mercedes και οι συνεργάτες της πήραν μια υπάρχουσα συσκευή και τη βελτίωσαν κατά τρόπο που να μπορεί να παραχθεί μαζικά. “Μειώσαμε μια διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει χρόνια, σε λίγες ημέρες” εξήγησε εκπρόσωπος του UCL.

Οι πρώτες 100 συσκευές είναι έτοιμες. Σαράντα έχουν παραδοθεί στο UCLH για κλινική δοκιμή, ενώ οι υπόλοιπες μοιράστηκαν σε τρεις άλλες κλινικές του Λονδίνου. Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι επιτυχή, η Mercedes-AMG HPP θα αναλάβει την παραγωγή έως 1000 συσκευών την ημέρα, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This