Επιλογή Σελίδας


Ο Βασίλης Σαμπράκος κουβεντιάζει με τον Ray Hudson, έναν από τους διασημότερους τηλεσχολιαστές ποδοσφαίρου στην Αμερική, για την αληθινή αγάπη του για τον ΠΑΣ, και θαυμάζει τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας των Ιωαννίνων.

O Ray Hudson είναι ένας από τους “αγαπημένους” μου σχολιαστές ποδοσφαίρου, ή πιο σωστά ένας από αυτούς που παρακολουθώ στενά προκειμένου να μαθαίνω από τον τρόπο, τον λόγο, τη μέθοδο στην προφορική ανάλυση της σκέψης και της μετάδοσης των συναισθημάτων που του δημιουργεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς τηλεσχολιαστές ποδοσφαίρου στην Αμερική, αφού εδώ και χρόνια εργάζεται στο BeIN Sports και αποτελεί την “φωνή” της πλατφόρμας για τα παιχνίδια της LaLiga και αρκετών ακόμη μεγάλων ποδοσφαιρικών αγώνων. Δεν έχει ξεχωρίσει τόσο επειδή κατέχει την ποδοσφαιρική γνώση ή για την ικανότητα του να αναλύει το παιχνίδι. Έχει γίνει διάσημος για το ύφος, τα επιφωνήματα θαυμασμού, την παραστατικότητα ή και την θεατρικότητά του, τις μεταφορές που χρησιμοποιεί, και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στα μαγικά που κάνει ο Λιονέλ Μέσι στα ματς της Μπαρτσελόνα. Μπορεί η “λεκτικός γυμναστής” ιδιότητα με την οποία αυτοπροσδιορίζεται στο twitter να περιέχει αυτοσαρκασμό, αλλά αυτό είναι ο Hudson, ή μάλλον γι’ αυτό έγινε ως τηλεσχολιαστής πιο γνωστός από όσο υπήρξε στον καιρό του ως ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ ή ως προπονητής της D.C. United. 

Στον καιρό του ως ποδοσφαιριστή τον βάφτισαν “Ρόκι”. Στον καιρό του ως προπονητής είχε μια σειρά από δημόσιες εκρήξεις. Κι ύστερα αποφάσισε να βγάλει όλη αυτή την ενέργεια του στο μικρόφωνο, αναλύοντας παιχνίδια. Και έγινε διάσημος, όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει αν αναζητήσει στο YouTube τις περιγραφές του, ειδικά αυτές αγώνων της Μπαρτσελόνα.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό μου, δέχθηκα ένα ψυχαγωγικό σοκ τον περασμένο Ιανουάριο όταν τον είδα να γράφει στο twitter για την ελληνική ομάδα που υποστηρίζει! Ο Ray Hudson είναι οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα! Λογικά, συζητάμε για τον διασημότερο οπαδό του ΠΑΣ Γιάννινα στον πλανήτη, ή τουλάχιστον έναν εκ των διασημότερων. Μέσα από τα tweets του διαπίστωσα ότι δεν το δηλώνει απλώς, αλλά παρακολουθεί την ζωή της αγαπημένης του ελληνικής ομάδας και γνωρίζει την πορεία και την κατάστασή της. Στο πρώτο του tweet εξήγησε στον κόσμο που τον ακολουθεί από διαφορετικά σημεία του πλανήτη ότι η ελληνική ομάδα του, η οποία βρίσκεται τώρα στην 2η κατηγορία, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Και χρησιμοποίησε emoticons για να εκδηλώσει την απογοήτευσή του. 

Ο Ray Hudson οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα! Πώς; “Η σύνδεσή μου με τον ΠΑΣ προέκυψε από την Ελληνίδα πρώην σύζυγό μου, η οποία κατάγεται από τα Ιωάνιννα και έχει το όνομα της πόλης, λέγεται Ιωάννα. Και οι δύο γονείς της έχουν γεννηθεί στα Γιάννινα”, μου έλυσε την απορία ο 65χρονος Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής. Και δεν σταμάτησε εκεί. “Ελπίζω να επισκεφθώ τα Γιάννινα με την οικογένεια μου στη διάρκεια του έτους”, μου είπε σε μια συνομιλία που είχαμε λίγες μέρες πριν από την καραντίνα. 

Βλέποντας το επόμενο tweet του, με το οποίο ευχαριστούσε την ομάδα, κατάλαβα γρήγορα ότι ο ΠΑΣ έδειξε αντανακλαστικά επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων από την πρώτη στιγμή που έμαθε ότι ένας διάσημος τηλεσχολιαστής είναι οπαδός του. “Το κλαμπ είναι φανταστικό, μου έστειλαν μια υπογεγραμμένη φανέλα της ομάδας, τώρα μπορώ να δείχνω τι ομάδα είμαι και όχι μόνο να το λεω”, μου έγραψε ο Hudson, αφήνοντάς με να σκέφτομαι τι έχει να κερδίσει ο ΠΑΣ την ημέρα που μια τηλεπερσόνα σαν αυτόν εμφανιστεί με τη φανέλα του σε ένα από τα σόου του BeIN Sports. Σκεφτόμουν πόσα Ελληνάκια δεύτερης και τρίτης γεννιάς στις ΗΠΑ ή όπου αλλού μεταδίδεται η εικόνα του BeIN Sports μπορεί να τον δουν, να επηρεαστούν και να αρχίσουν να ψάχνουν πληροφορίες για τον ΠΑΣ. 

Χάρηκα πολύ με τη διαπίστωση ότι μια ελληνική ομάδα της επαρχίας έχει την κουλτούρα, τις αντιλήψεις, ακόμη και την τεχνογνωσία που τη φέρνει να αντιλαμβάνεται τη σημασία του networking και της αξιοποίησης της digital επικοινωνίας. Δώσαμε ραντεβού με τον Ray Hudson στο πρώτο ελληνικό του ταξίδι. Και δεν θα χάσω την ευκαιρία να τον ακούσω να περιγράφει, έστω ιδιωτικά, έναν αγώνα του ΠΑΣ. 

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This