Επιλογή Σελίδας



1972
Η ΑΕΚ είναι αήττητη στην έδρα της δυόμισι χρόνια και κυνηγάει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, όταν φιλοξενεί τα Τρίκαλα. Η θεσσαλική ομάδα κάνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις για την εποχή, νικώντας μέσα στο «Νίκος Γκούμας» με 2-1 (76’ σουτ Πομώνης – 35’ σουτ Καλαντζής, 85’ σουτ Συνάτκας). Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της περιφέρειας νικά την ΑΕΚ εκτός έδρας από το 1959!

1989
Η ΑΕΚ προηγείται τρεις βαθμούς του Ολυμπιακού και υποδέχεται την απερχόμενη πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Ελπίζει να τη νικήσει, την ώρα που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Δράμα. Η ΑΕΛ όμως προηγείται τρεις φορές στο παιχνίδι και η ΑΕΚ απλά καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 3-3 (32’ φάουλ Οκόνσκι, 67’ πέναλτι Σαβέβσκι, 87’ κεφαλιά Σταματής – 20’ σουτ Καραπιάλης, 40’ σουτ Αλεξούλης, 82’ κεφαλιά Ζιώγας). Ωστόσο ο Ολυμπιακός μένει στο 0-0 στη Δράμα και η διαφορά παραμένει.

1995
Ο Πανιώνιος έχει τρεις νίκες στην έδρα του και η παραμονή στην κατηγορία είναι κοντά. Η επίσκεψη της ουραγού και σχεδόν καταδικασμένης Καβάλας, μετά από τη νίκη μάλιστα στον πρώτο γύρο του Πανιωνίου εκεί με 7-3 (!), φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε εύκολο αγώνα. Και όμως οι φιλοξενούμενοι κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 5-2 (34’ πέναλτι Πάντιτς, 62’ σουτ Τόγιας – 15’ κεφαλιά Σφακιανάκης, 45’ σουτ Νικολαϊδης, 69’ σουτ Κωνσταντινίδης, 74’ σουτ Μπαξεβάνογλου, 89’ σουτ Αθανασιάδης). Ο Πανιώνιος σώζεται εύκολα και η Καβάλα πέφτει τελευταία.

2017
Προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται αντίπαλοι στο αθηναϊκό ντέρμπι στο «Σπύρος Λούης». Η γηπεδούχος ΑΕΚ αιφνιδιάζεται από δύο γκολ, καταφέρνει να ισοφαρίσει, αλλά με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο τέλος, ο Παναθηναϊκός νικά με 3-2 (62’ πέναλτι Χριστοδουλόπουλος, 77’ σουτ Πέκχαρτ – 24’ σουτ Κλωναρίδης, 27’ σουτ, 90’ σουτ Μπέργκ).

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This