Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Σιταρίδη (koupa basketball team manager)

Φτάσαμε αισίως και στην τελική αξιολόγηση. Οι αριθμοί πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού. Δίπλα στους πόντους και τα ριμπάουντ, έρχονται να προστεθούν κι άλλες στατιστικές κατηγορίες , όπως οι ασίστ, τα κλεψίματα, τα κοψίματα, τα λάθη και πολλά ακόμα που παίζουν το δικό τους ρόλο στη στατιστική αξιολόγηση, ενός παίκτη. Εν αρχή ην το tendex. Μια μαθηματική φόρμουλα που προέρχεται από τις λέξεις ten indices (10 δείκτες), δείχνει το ρυθμό απόδοσης ουσιαστικά ενός παίκτη και εκφράζεται ως εξής:

Πόντοι – Χαμένες Ελεύθερες Βολές – Χαμένες Βολές Παιδιάς + Ριμπάουντς + Ασίστ + Κλεψίματα + Τάπες – Λάθη / Χρόνος Συμμετοχής

Από την άλλη, ο δείκτης efficiency δείχνει τη διάρκεια απόδοσης του παίκτη, αξιοποιώντας τις ίδιες 10 κατηγορίες του tendex χωρίς να τις διαιρέσει ωστόσο με το συνολικό χρόνο συμμετοχής.

Στη δική μας περίπτωση, στην ομάδα μας, o δείκτης efficiency είναι αυτός που θα ορίσει τον τελικό MVP.

Το αποτέλεσμα λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Ο Τάσος Μουστάκας κυριάρχησε με διάφορά στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και δικαίως έλαβε τον άτυπο τίτλο του MVP, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τον Πάρη Χοτουμανίδη και τρίτο το Σωκράτη Τσουλφαΐδη. Ποζίδης και Πατσούρης ολοκλήρωσαν την τελική πεντάδα, την καλύτερη πεντάδα της φετινής ΚουΠα Κιλκίς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος αναρτήσεων. Ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν με κόπο και επίμονη προσπάθεια καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί ωστόσο δεν αποτελούν πανάκεια. Σίγουρα είναι χρήσιμοι, σίγουρα τεκμηριώνουν ικανοποιητικά κάποια στοιχεία του παιχνιδιού, ομαδικά και ατομικά, ωστόσο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται εμμονικά. Όσοι παίζουν για τους αριθμούς τους, σίγουρα δεν ωφελούν την ομάδα τους είτε αυτό αφορά επαγγελματικές ομάδες είτε όχι. Αυτό που μετρά περισσότερο από κάθε τι, αλλά δεν …ποσοτικοποιείται, είναι η ψυχή! Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε την επόμενη φορά σε μια τελευταία ανάρτηση για φέτος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This