Επιλογή Σελίδας



«Στον πάγο» έχει μπει αυτή τη στιγμή η αγωνιστική δραστηριότητα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους αγώνες, που σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα στα μεγάλα πρωταθλήματα τη φετινή σεζόν.

Λέτσε – Αταλάντα 2-7 (1/3/2020)
Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν στη Serie A, προ κορονοϊού, οι «μπεργκαμάσκι» ήταν εντυπωσιακοί. Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαπάτα, που σημείωσε συνολικά τρία γκολ στην αναμέτρηση, έφτασαν στο εκκωφαντικό 2-7 μέσα στην έδρα της Λέτσε και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Αμέσως μετά τα πάντα σταμάτησαν στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Σαουθάμπτον – Λέστερ 0-9 (25/10/2019)
Μία χρυσή σελίδα στα βιβλία του αγγλικού πρωταθλήματος έγραψαν οι «αλεπούδες» στην αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής. Κι αυτό γιατί το 0-9 στην έδρα της Σαουθάμπτον αποτελεί τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Βάρντι και Πέρεζ ήταν σε μεγάλα κέφια, καθώς σημείωσαν από τρία τέρματα ο καθένας, διατηρώντας εκείνη τη στιγμή τη Λέστερ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μία θέση, στην οποία βρισκόταν και πριν τη διακοπή το Μάρτιο.

Αμιάν – Παρί Σεν Ζερμέν 4-4 (15/2/2020)
Στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος ο Τόμας Τούχελ παρέταξε με πολλές αλλαγές την ομάδα του, καθώς ακολουθούσε το ματς με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους Παριζιάνους, καθώς προηγήθηκαν με 3-0 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια, η Παρί Σεν Ζερμέν σοβαρεύτηκε και έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, με σκορ 3-4. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις το αγώνα η Αμιάν ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το τελικό 4-4, στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι φέτος στη Ligue 1.

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα 4-4 (19/8/2019)
Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για τις δύο ομάδες, στην πρεμιέρα της La Liga, έμελλε να είναι και αυτό με τα περισσότερα τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Βιγιαρεάλ και Γρανάδα μπήκαν ορεξάτες στη χρονιά, σημειώνοντας από τέσσερα τέρματα στο Μαδριγάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε προηγηθεί με 4-2, όμως με δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας. Ένα ματς με οκτώ τέρματα και οκτώ διαφορετικούς σκόρερ.

Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ 3-5 (18/1/2020)
Το παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησε να λάμπει το άστρο του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Γερμανία. Το νέο απόκτημα της Ντόρτμουντ είχε μείνει στον πάγκο, όμως ο Λουσιέν Φανρ, βλέποντας το εις βάρος του 2-0 και στη συνέχεια 3-1, έριξε στη μάχη το Νορβηγό επιθετικό. Το ντεμπούτο του Χάαλαντ ήταν κάτι παραπάνω από ονειρεμένο, αφού μέσα σε μόλις 20 λεπτά είχε φτάσει στο χατ-τρικ, οδηγώντας την Μπορούσια στο εντυπωσιακό 3-5 μέσα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Αταλάντα – Ουντινέζε 7-1 (27/10/2019)
Η ομάδα που έφτασε φέτος σε εντυπωσιακές νίκες σε Ιταλία και Ευρώπη (τελευταίο της ματς η τεσσάρα επί της Βαλένθια στο Μεστάγια που την έστειλε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ) βρίσκεται για δεύτερη φορά στη σχετική λίστα. Η Ουντινέζε προηγήθηκε νωρίς στο Μπέργκαμο, όμως στη συνέχεια ένιωσε τη μανία της Αταλάντα. Με τον Μουριέλ να κάνει χατ-τρικ, ο πίνακας έγραψε το τελικό 7-1 στην ένατη αγωνιστική της Serie A. Η Αταλάντα έριξε εφτά γκολ και στην Τορίνο φέτος, όμως το γεγονός πως η «γκρανάτα» δε σκόραρε στο ματς δε δίνει την ευκαιρία στους «μπεργκαμάσκι» να βρίσκονται τρεις φορές στα παιχνίδια με τα περισσότερα γκολ.

Λειψία – Μάιντς 8-0 (2/11/2019)
Τη δυναμική τους για μία ακόμη σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα επιβεβαίωσαν στην αναμέτρηση της δέκατης αγωνιστικής οι «ταύροι». Το σκορ ήταν ήδη 5-0 στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λειψία να συνεχίζει να «πυροβολεί» την εστία της Μάιντς και στην επανάληψη. Το τελικό 8-0 αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας στην Μπουντεσλίγκα, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τίμο Βέρνερ, που πέτυχε χατ-τρικ.

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 8-0 (21/9/2019)
Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε βρεθεί να κυνηγάει το «τρένο» της Λίβερπουλ, όμως με εμφανίσεις σαν αυτή απέναντι στη Γουότφορντ, η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε ικανή να «φλερτάρει» με την κορυφή ως το τέλος. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος έφτασε στο πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Το τελικό 8-0 στην έκτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ θύμισε πολύ το 6-0 της Σίτι επί της Γουότφορντ στον περσινό τελικό του κυπέλλου Αγγλίας.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This