Επιλογή Σελίδας



1977
Ο ΠΑΟΚ είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι κορυφής στο Νέο Φάληρο είναι καθοριστικό. Οι «ερυθρόλευκοι» το καθαρίζουν νωρίς και επικρατούν με 2-0 (2’ σουτ Κρητικόπουλος, 11’ σουτ Δεληκάρης). Πλησιάζουν στο βαθμό, ενώ ένα βαθμό πίσω είναι ο Παναθηναϊκός, που τελικά θα πάρει το πρωτάθλημα.

1983
Η ΑΕΚ ακολουθεί σε απόσταση δύο βαθμών τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει μπροστά της το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκούμας». Με πρωταγωνιστή το Θωμά Μαύρο, που κάνει χατ τρικ, η ΑΕΚ νικά με 4-1 (18’ σουτ, 86’ κεφαλιά, 88’ σουτ Μαύρος, 40’ σουτ Αρδίζογλου – 56’ κεφαλιά Θ. Δημόπουλος). Είναι το 315ο και τελευταίο παιχνίδι του Βασίλη Κωνσταντίνου.

2005
Έχει κλείσει τα 40 ο Φώτης Στρακόσα, αλλά επιστρατεύεται να παίξει με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα το πρώτο ματς της σεζόν στην Κέρκυρα. Ο Πανιώνιος νικά με 3-1 (63’ κεφαλιά Ιωάννου – 52’ σουτ Ναλιτζής, 55’ σουτ Κιάσσος, 59’ αυτογκόλ Σφακιανάκης). Ωστόσο όταν Αλβανός διεθνής τερματοφύλακας αποκρούει πέναλτι του Γήτα, γίνεται ο πρώτος που αποκρούει 14 πέναλτι στην ιστορία της κατηγορίας.

2006
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, αναζητώντας τη νίκη, που μπορεί να του δώσει και μαθηματικά τον τίτλο από την 26η αγωνιστική. Ο Ηρακλής όμως είναι σε εξαιρετική φόρμα στην έδρα του. Έτσι καταφέρνει να φρενάρει τον πρωτοπόρο επικρατώντας με 2-0 (4’ σουτ Ερέρα, 51’ σουτ Επαλέ). Είναι η 11η σερί νίκη του Ηρακλή στην έδρα του, ρεκόρ στην ιστορία του, που αργότερα επεκτείνεται στις 13.

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This