Επιλογή Σελίδας



Το ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι τόσο καλός γυμναστής που υπάρχει άσκηση με το όνομά του το γνωρίζαμε. Τα 8 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης. Κι αν δεν κατάφερε να το επιβεβαιώσει και μέσα στο 2020, αφού τα Παγκόσμια Κύπελλα που θα του έδιναν ‘εισιτήριο για το Τόκιο αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, ο ίδιος δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να γυμνάζεται από το σπίτι.

Το healthy at home είναι μότο ακόμη ενός κορυφαίου αθλητή και δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα, για το επίπεδό του χρειάζονται κάποιες προσαρμογές στο ‘γυμναστήριο’ του σπιτιού του. Για παράδειγμα, κανείς μας δεν έχει κρίκους στο σαλόνι του, εκείνος όμως διαθέτει για ευνόητους λόγους και τους αξιοποιεί με την πρώτη ευκαιρία.

Παρ’ όλα αυτά, όλοι έχουμε δύο καναπέδες στο σπίτι. Ή έστω δύο πλατιές επιφάνειες στο ίδιο ύψος, που μπορούν να αντέξουν το βάρος μας. Τότε, αυτόματα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε ορισμένες από τις πιο δύσκολες ασκήσεις από το ρεπερτόριο του 29χρονου πρωταθλητή μας.

Υπό την επίβλεψη (και αρωγή) ιδανικά της Βασιλικής Μιλλούση ή αλλιώς ενός οποιουδήποτε ατόμου που βρίσκεται στο ίδιο σπίτι (και πρέπει να βρίσκεται αυτές τις μέρες), δοκίμασε να κάνεις κατακόρυφο ανάμεσα στις δύο επιφάνειες, βάζοντας εκεί το κεφάλι σου, όσο ο ώμος και ο πήχης του χεριού από κάθε πλευρά στηρίζουν τον κορμό πάνω σε αυτές. Αν, δε, κατορθώσεις να κατεβάσεις τα πόδια, κρατώντας τα τεντωμένα, χωρίς να πέσεις, τότε έχεις γυμνάσει τέλεια τον κορμό, τους κοιλιακούς και ένα σωρό μυϊκές ομάδες. Φυσικά, αν δεν είσαι ακόμα σε φυσική κατάσταση για κάτι τέτοιο, μπορείς να απλοποιήσεις την άσκηση, μένοντας σε στάση κατακόρυφου όσο μπορείς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

This Quarantine will make me stronger ?#quarantine #fyp #workfromhome #roadtotokyo2020 #stayhome #staystrong #becreative

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias) στις

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This