Επιλογή Σελίδας



…πριν μπει «λουκέτο» στον αθλητισμό. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις τρεις ομάδες που είχαν ελπίδες να κατακτήσουν φέτος πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν
Η ομάδα που ήταν πιο κοντά από κάθε άλλη. Κι αυτό γιατί είναι η μοναδική από τις τρεις, που είχε ήδη πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Οι Παριζιάνοι απέκλεισαν την Ντόρτμουντ με ανατροπή στη φάση των «16», ενώ ήταν και τα απόλυτα αφεντικά εντός συνόρων. Στη Ligue 1 είχαν διαφορά δώδεκα πόντων από τη δεύτερη Μαρσέιγ (και με ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ και στο κύπελλο Γαλλίας ήταν ένα βήμα μακριά από το τρόπαιο. Στις 25 Απριλίου ήταν προγραμματισμένος ο τελικός της διοργάνωσης, στο Παρίσι, απέναντι στη Σεντ Ετιέν.

Μπάγερν Μονάχου
Η μόνη της διαφορά σε σχέση με την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πως μόνο τυπικά δεν είχε τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Γιατί στην ουσία ήταν ήδη στους «οκτώ» της διοργάνωσης, μετά το 0-3 επί της Τσέλσι στο πρώτο παιχνίδι των «16», στο Στάμφορντ Μπριτζ. Κατά τα άλλα και η Μπάγερν ήταν το αφεντικό στη χώρα της, έστω κι αν δεν είχε την… άνεση της Παρί. Στην Bundesliga, οι Βαυροί ήταν στην πρώτη θέση, όμως πίσω τους ήταν τέσσερις ομάδες με διαφορά από τέσσερις έως οκτώ βαθμούς. Όσο για το κύπελλο, η Μπάγερν ήταν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα φιλοξενούσε σε μονό αγώνα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Αλιάνζ Αρίνα.

Γιουβέντους
Το έργο της ήταν σαφώς δυσκολότερο από Παρί και Μπάγερν. Και στο Champions League και στην Ιταλία. Ωστόσο, τα πάντα ήταν στο χέρι της. Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η Γιουβέντους είχε ηττηθεί στη Γαλλία από τη Λυών με 1-0 και χρειαζόταν να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό του Τορίνο. Εντός συνόρων, η «Μεγάλη Κυρία» ήταν στην πρώτη θέση της Serie A, όμως με μόνο ένα βαθμό διαφορά από τη Λάτσιο, ενώ στο κόλπο του τίτλου παρέμενε και η Ίντερ. Στο κύπελλο, ο Ρονάλντο και η παρέα του είχαν αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στο Σαν Σίρο απέναντι στη Μίλαν και είχαν το δεύτερο ημιτελικό στην έδρα τους. Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό, η Γιουβέντους θα αντιμετώπιζε την Ίντερ ή τη Νάπολι.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This