Επιλογή Σελίδας



Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε πως το πιθανότερο είναι πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα διακοπούν οριστικά.

«Σε ό,τι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξελίσσεται ήδη μια συζήτηση από πλευράς ΕΠΟ, που έχει και την τελική ευθύνη. Για μας, οτιδήποτε κι αν γίνει, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση. Δεν θ’ αρνηθούμε το παραμικρό είτε αφορά τη διακοπή των πρωταθλημάτων ή την συνέχιση τους. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε μονομερώς και να πάρουμε κάποια απόφαση, που να την επιβάλουμε. Αλλωστε αυτή η προσπάθεια θέλει πολλούς, άρα το να συνεχιστεί ή να μη συνεχιστεί ένα πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει συναίνεση των πολλών. Ο,τι κι αν αποφασιστεί θα γίνει σε συνεννόηση.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι το πιο πιθανό να μην προχωρήσουν, αλλά και αυτό με μια μικρή επιφύλαξη. Σίγουρα ομως το επαγγελματικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο φαίνεται ότι υπάρχει μια διάθεση από την ΟΥΕΦΑ να το τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ταχθεί η Λίγκα αλλά και η ΕΠΟ όπως ακούγεται, ωστόσο όλα αυτά θα λειτουργήσουν εφόσον έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και των ειδικών στην χώρα μας που μέχρι τώρα τους έχουμε ακούσει και δεν έχει βγει σε κακό…

Ο,τι απόφαση πάρουμε θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη η ζωή και η υγεία των αθλητών και όλων των παραγόντων. Δεν θα βάλουμε σε καμία περίπτωση πάνω απ’ όλα το ρίσκο ή τη βιομηχανία μπροστά στην υγεία των ανθρώπων, είτε αυτοί είναι αθλητές, είτε γιατροί, είτε φροντιστές, είτε παράγοντες. Για την απόφαση που θα ληφθεί, ενδεχομένως αυτό να γίνει σε 15 ημέρες από σήμερα, αλλά αυτό είναι και σχετικό», είπε μεταξύ άλλων.

Τι ισχύει για την Γ’ Εθνική

Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα προφανώς και ανήκει και η Γ’ Εθνική. Αποτελεί διοργάνωση της ΕΠΟ κι αυτή θα αποφασίσει το μέλλον της για την τρέχουσα σεζόν. Για την ώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση. Όλα είναι υπό συζήτηση και η κατάσταση επανεξετάζεται καθημερινά λόγω του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικές άλλωστε ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου στη mikriliga.com για την επανεκκίνηση.

«Οι πρώτοι που θα αποφασίσουν για το αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς είναι οι επιστήμονες» είχε τονίσει, καταλήγοντας: «Σειρά θα πάρει η κυβέρνηση της χώρας μας για να δώσει το ΟΚ ούτως ώστε να ανοίξουν τα γήπεδα και τελευταία θα αποφασίσει η ΕΠΟ για το τι μέλλει γενέσθαι με το ποδόσφαιρο».

πηγή: mikriliga.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This