Επιλογή Σελίδας



Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για ακόμα μια πρωτοπορία/πρωτοτυπία της Μπάγερν, η οποία ενόσω άλλες ομάδες ασχολούνται ακόμα με τις περικοπές της αμοιβής των παικτών τους, υλοποιεί το σχέδιό της για τη σεζόν 2020-2021!

Είναι η τρέχουσα η πρώτη εβδομάδα στην οποία ενώ ακόμα ο κορονοϊός μας πληγώνει καθημερινά… κάτι φαίνεται να κινείται. Ναι, ήταν κυρίως το restart των προπονήσεων στην Bunsesliga  αυτό που έδωσε μια νότα αισιοδοξίας. Μόνο και μόνο οι φωτογραφίες και τα videos από την προπόνηση της Μπάγερν με τα γέλια του Λεβαντόφσκι, του Αλάμπα και του Κομάν να δεις στο διαδίκτυο, ένα τόσο δα χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη και σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο… μακρινό σου φαίνεται όλο αυτό! Όχι κοιτώντας προς το μέλλον, αλλά προς το παρελθόν. Λες και έχουν περάσει αιώνες ρε γαμώτο!

Οι Γερμανοί το προγραμμάτισαν σωστά. Πρώτα πήραν το πράσινο φως από την κυβέρνηση. Οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας την έπεισαν με το πλάνο τους ότι μπορούν να επιχειρήσουν την επανεκκίνηση με όρους ασφαλείας για τους αθλητές και όλους τους εμπλεκόμενους.

Εν συνεχεία, είχαν τον τρόπο να υποστηρίξουν αυτό το πλάνο, επειδή είναι πειθαρχημένοι και διαθέτουν πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις στα προπονητικά κέντρα τους. Τουλάχιστον τρία γήπεδα κάθε ομάδα, διαθέσιμος και ο αριθμός των τεστ για τους παίκτες και τα μέλη του προπονητικού τιμ, οδηγίες μέχρι και για το πώς πρέπει να γίνεται από τους παίκτες ο καθαρισμός (όχι με… σκουπάκι) των αυτοκινήτων τους, καθώς αμέσως μετά την προπόνηση βάζουν φόρμα και επιστρέφουν σπίτι για ντουζάκι.

ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ “ΜΙΚΡΟΙ” ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ

Ισως το σημαντικότερο: τηρούν αυτό που αποφασίζουν και αποφασίζουν για το κοινό καλό. Χωρίς να υπολογίζουν μικροσυμφέροντα, βάζοντας στην άκρη τις αντιπαραθέσεις. Ξέρουν από παλιά (και όχι λόγω της κρίσης που επιφέρει ο κορονοϊός) ότι αν βουλιάξει το μαγαζί, θα βυθιστούν και οι «μεγάλοι». Ναι, θα αντέξουν περισσότερο. Ναι, θα κλυδωνιστούν λιγότερο. Όμως θα βυθιστούν μαζί με όλο το καράβι. Γι’ αυτό και στηρίζουν όσο μπορούν περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους.

Το δεύτερο «χαρμόσυνο» είναι ότι έστω… αραιά, αλλά σίγουρα με μεγαλύτερη συχνότητα συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, διαβάζουμε στον ευρωπαϊκό Τύπο μεταγραφικά σενάρια! Ναι, ακόμα και για τον Λιονέλ Μέσι (και την Ίντερ…) παρότι ο ίδιος το διέψευσε και ακούγεται «τρελό» για τους περισσότερους ο πιο εμβληματικός «one club man» της εποχής μας να αλλάξει φανέλα. Σενάρια για τον Σάντσο, για τον Μπαπέ, για τον Πογκμπά, τον Λαουτάρο Μαρτίνες, τον Ντεμπλέ, τον Μίλικ, για πολλούς… Ισως για κάποια απ΄αυτά να… έχουν βάλει το χεράκι τους (ή το… τηλεφωνάκι τους) οι ατζέντηδες. Διόλου απίθανο. Όμως, μάλλον όχι συμπτωματικά, ήταν αυτή η εβδομάδα που μειώθηκε ο αριθμός των θυμάτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η ίδια εβδομάδα που κάποιες από τις ομάδες προφανώς άρχισαν να τα βάζουν κάτω σοβαρά και για την επόμενη σεζόν. Η μεταγραφολογία που άλλοτε ήταν αφάνταστα κουραστική το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, τώρα σε «χορταίνει» και σε κάνει να… φαντασιώνεσαι και να φτιάχνεις ενδεκάδες!

Το τρίτο θετικό είναι ότι αφού ολοκληρώνονται σταδιακά οι μελέτες για τη χασούρα ανάλογα με το σενάριο κάθε Λίγκας και αφού πέρασε σχεδόν ένας μήνας καραντίνας, κάθε χώρα βάζει έναν καινούριο στόχο και επεξεργάζεται το σχέδιο για την επανεκκίνηση. Είτε αυτή συμβεί, είτε όχι. Οι… αυτοματοποιημένοι Γερμανοί, το έχουν προγραμματισμένο: προπονήσεις μέχρι τέλος Απριλίου και αν πάνε όλα καλά από Μάιο αρχίζουν. Κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι το… 2021, γιατί (σωστά) κάνουν τους υπολογισμούς τους με ρεαλιστικά δεδομένα. Ούτε με υπεραισιοδοξία, ούτε με μιζέρια και κατεβασμένα κεφάλια. Προχωρούν by the book, δίχως υπερβολές και «τρέλες», βάζοντας κοντινούς/εφικτούς στόχους και βαδίζοντας βήμα – βήμα. Χωρίς να αιθεροβατούν όπως οι Ιταλοί: ο Λοτίτο της Λάτσιο νομίζει ότι θα πείσει όλες τις ομάδες να παίξουν στη Ρώμη επειδή… θέλει να πάρει το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους, αλλά… πού θα προπονούνται όλες οι ομάδες και πού θα διεξάγονται οι αγώνες;

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ MODE… 2021

Μέσα σ’ όλα αυτά, και εν μέσω υπολογισμών από κάθε ομάδα για τη «χασούρα» της, υπάρχει και ένα κλαμπ που σου δίνει την αίσθηση ότι μέσα σε έναν μήνα δεν πρόλαβε μόνο να συνέλθει από το σοκ, δεν πρόλαβε μόνο να ιεραρχήσει τις επόμενες προτεραιότητες, αλλά ήδη λειτουργεί σε mode 2021! Η Μπάγερν ανανέωσε το συμβόλαιο του κόουτς Φλικ που ήταν στον «αέρα» (ντεμπούτο εναντίον του Ολυμπιακού αν δεν το θυμόμαστε), ανανέωσε τον Μίλερ, είναι στην τελική ευθεία για νέο συμβόλαιο με τον Tιάγκο Αλκάνταρα, διαπραγματεύεται με τον Νόιερ, κλείνει τον Κάι Χάβερτς της Λεβερκούζεν και ενεργεί συνολικά ενόψει της επόμενης σεζόν, όχι μόνο για την τρέχουσα διαχείριση των ειδικών συνθηκών. Αυτό πρέπει να κάνουν και όσοι σύλλογοι έχουν γερά θεμέλια. Σε όλες τις χώρες!

Οσες ομάδες δεν κινδυνεύουν με χρεοκοπία, όσες έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους βάσει των χειρότερων σεναρίων και ξέρουν τα «θέλω» του τεχνικού διευθυντή και της διοίκησης, δεν έχουν κανένα λόγο να καθυστερούν σε δρομολογημένες, αλλά ακόμα εκκρεμείς υποθέσεις. Ειδικά για τις ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και για σημαντικότερα ζητήματα όπως είναι αυτό της παραμονής ή του διαζυγίου με τον προπονητή, μπορούν κάλλιστα να αξιοποιήσουν αυτό το χρονικό διάστημα. Για να μην πούμε ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη διακοπή, προκειμένου να αποσπάσουν το «ναι» από παίκτες οι οποίοι έως τώρα φαινόταν απίθανο να μείνουν, αλλά δεδομένης της πίεσης στην αγορά ενδέχεται να το ξανασκεφτούν… Θα αλλάξει πολλά αυτή η κρίση κι ας μην είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα είναι “φτωχή” η θερινή μεταγραφική περίοδος. Οταν οι τιμές πέφτουν, αυτοί που έχουν το χρήμα, θα δράσουν! Και δεν είναι λίγοι…

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This