Επιλογή Σελίδας



Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την επικρατούσα τάση μεταξύ των ομάδων για το τέλος της φετινής σεζόν για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τους και το σχέδιο για την επόμενη…

Δεν είναι ότι δεν το ξέραμε, ότι πέσαμε από τα σύννεφα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ασχολείται με το ίδιο το ποδόσφαιρο, τους παράγοντές του και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό, δεν τους απασχολεί μακροπρόθεσμα το προϊόν και η επιτυχία του. Ολες οι αποφάσεις, όλα όσα γίνονται, αφορούν στενά το σήμερα και το μικροσυμφέρον που εξυπηρετεί ο καθένας.

Οι… φωστήρες λοιπόν που αποφασίζουν χρόνια τώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν φτάσει στην κατάσταση της απόλυτης απαξίωσης, βρήκαν τη λύση και για τον κορονοϊό. Όχι, ασφαλώς δεν τους αφορά η πανδημία, ούτε η υγεία των παικτών, μην τρέφετε αυταπάτες, αν και σίγουρα δεν τρώτε το παραμύθι, τους ξέρετε χρόνια τώρα, πώς λειτουργούν και πώς σκέφτονται, αυτό που τους νοιάζει είναι να γλιτώσουν την πάρτη τους και μόνο αυτή.

Οι… φωστήρες λοιπόν που θέλουν να μην πληρώσουν τους ποδοσφαιριστές, αλλά και να μην υποβιβαστούν και φυσικά να μην παίξουν ποδόσφαιρο για να μην μπουν στα έξοδα της απολύμανσης των γηπέδων, των τεστ στους ποδοσφαιριστές και στο προσωπικό των ΠΑΕ, τη βρήκαν τη λύση. «Να μην συνεχιστεί ούτε το πρωτάθλημα της Super League 2, ούτε τα πλέι άουτ της Super League και για να μην υπάρχει γκρίνια και πρόβλημα, να μην υποβιβαστεί κανείς και να ανέβουν όλοι…». Υπέροχο…

Δεν το βρίσκετε και εσείς καταπληκτικό ως σύλληψη ιδέας; Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με αναδιάρθρωση. Να ξαναγίνουν οι ομάδες 16 ή αν χρειαστεί ακόμη και 18 (και αυτό το σενάριο παίζει) ώστε να μην πέσει καμία φέτος από την Super League και να ανέβουν κανονικά οι δύο πρώτοι της Super League 2 ή και οι 4 πρώτοι, γιατί όχι, αν οι ομάδες γίνουν 18.

Ολοι θα βολευτούν, για όλους έχει ο μπαξές. Και φυσικά όλοι αυτοί που δεν θα πέσουν ή θα ανεβούν να μην χρειαστεί να παίξουν αγώνες και να μην χρειαστεί να πληρώσουν τους παίκτες, αφού θα επικαλεστούν τεράστια απώλεια εσόδων λόγω κορονοϊού και θα τους προτείνουν μεγάλες μειώσεις στα συμβόλαιά τους.

Αυτό είναι λοιπόν το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι «φωστήρες» και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουν τα πάντα για να το εφαρμόσουν. Ηδη για την σύσκεψη με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι έτοιμοι να επιχειρηματολογήσουν.

«Και ποιος θα πληρώσει για τα τεστ; Θα μας τα δώσει δωρεάν το κράτος; Ποιος θα πληρώσει για απολυμάνσεις, θα το κάνει το κράτος; Θα μας δώσετε χρήματα για να μας στηρίξετε όπως άλλους κλάδους; Αν δεν βγάλετε κονδύλι και δεν πληρώσετε για όλα αυτά, δεν μπορούμε να παίξουμε…» είναι μέσες άκρες όσα έχουν αποφασίσει να πουν για να προκαλέσουν την οριστική διακοπή του ποδοσφαίρου.

Διότι όπως καταλαβαίνετε το τελευταίο που νοιάζει το Κράτος, την Κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη τώρα είναι αν θα παίξει ο Κούγιας και ο Μπέος μπάλα, ή αν θα ανέβει ο Κομπότης.

Και κάπως έτσι θα κάψουν το χαρτί του να παίξουν ποδόσφαιρο. Το μόνο πρόβλημά τους είναι η τηλεόραση. Διότι όπως σωστά φαντάζεστε μπάλα δεν θέλουν να παίξουν, ευρώ δεν θέλουν να ξοδέψουν, τους ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να τους πληρώσουν, αλλά τα λεφτά από την τηλεόραση θέλουν να τα πάρουν κανονικά.

Είπαμε, γνωστοί λεβέντες χρόνια τώρα… Για αυτό προτείνουν τα πλέι οφ να γίνουν. Με την λογική ότι αυτά τα ματς θέλει κυρίως η τηλεόραση και με τη λογική ότι τις περισσότερες ομάδες των πλέι άουτ τις έχει η ΕΡΤ που είναι γνωστό κορόιδο και θα πληρώσει κανονικά, το σχέδιο αναφέρει ότι καλό θα ήταν να παίξουν οι ομάδες τα πλέι οφ, άντε και τα τρία ματς που έχουν απομείνει στο Κύπελλο.

Βέβαια όπως αναφέρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις και αυτά τα ματς δεν έχουν κάποιο νόημα, αλλά αν είναι να πάρουν τα λεφτά της τηλεόρασης ας κάνουν την καρδιά τους πέτρα οι «μεγάλοι» κι’ ας τα παίξουν. Στο φινάλε όπως τονίζουν, οι «μεγάλοι» τα πραγματικά ματς έχουν να τα παίξουν τις επόμενες εβδομάδες στις αίθουσες των δικαστηρίων, εγχώριων και ξένων, ποδοσφαιρικών και μη, οπότε ποιος ασχολείται με αυτά που θα δώσουν ή όχι, στο χόρτο;

Σωστό κι’ αυτό. Αυτό είναι το μόνο που νοιάζει τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου άλλωστε. Τα… αντίποινα, η κυριαρχία μακριά από το χόρτο, η επίδειξη δύναμης και ελέγχου του κράτους, της Κυβέρνησης, των επιτροπών, της ΕΠΟ, της Λίγκας, ό,τι έχει και μπορεί ο καθένας.

Και κάπως έτσι συνεχίζει να πορεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο…

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This