Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Φιλέρη

Με γραπτή τοποθέτησή του, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα, απαντάει στην επίθεση του Βαγγέλη Λιόλιου και απορρίπτει “το σχέδιο Μάρσαλ”.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Λιόλιου στην ΕΡΑ Σπορ κι η ευθεία επίθεσή του στον Παναγιώτη Φασούλα άναψε ‘φωτιές’ στην προεκλογική περίοδο του μπάσκετ, που σχεδόν καλά καλά δεν έχει αρχίσει. Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του, για τη θητεία του ως σύμβουλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου, υποστηρίζοντας: “Ο κύριος Φασούλας ήταν 6 χρόνια στη ομοσπονδία ως μισθωτός. Ήταν δίπλα στον πρόεδρο και θα μπορούσε να κάνει όσα πράγματα μας λέει τώρα. Αν δεν εισακούστηκε και δεν τα έκανε, κακώς έμεινε εκεί και πληρωνόταν. Θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει”.

Η συνέχεια δόθηκε με γραπτή τοποθέτησή από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο άλλοτε διεθνής μπασκετμπολίστας, που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να είναι κι αυτός υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ, απαντάει στον επικεφαλής των Πατρινών, θυμίζοντας την ιστορική προσφορά του Φασούλα στο ελληνικό μπάσκετ.

Επισημαίνει επίσης ότι η κοινή συνισταμένη που έχει ενώσει ήδη τον ίδιο, τον Φάνη Χριστοδούλου και τον Ευθύμη Ρεντζιά με την υποψηφιότητα Φασούλα είναι ένα σύγχρονο επιχειρηματικό σχέδιο τεχνολογικής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης της ομοσπονδίας και των συλλόγων μελών της”, τονίζοντας ότι ακολουθούν κι άλλες προσωπικότητες, είτε αθλητές είτε παράγοντες του μπάσκετ. Είναι η “λεγεώνα των πρωταθλητών”, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Ο Παπαδόπουλος, που ασκεί πλέον την ιατρική αλλά δεν ξεχνάει τον χώρο στον οποίο μεγάλωσε, διατρανώνει και την αντίθεσή του στην πρόταση Λιόλιου για “το σχέδιο Μάρσαλ,που θα σώσει το μπάσκετ”, το οποίο και χαρακτήρισε “προεκλογικές δωροεπιταγές”. Έχει ενδιαφέρον και το σημείο της δήλωσης, όπου αναφέρεται στους πρώην διεθνείς μπασκετμπολίστες (Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Τσαρτσαρής, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δήμος Ντικούδης), τους οποίους κατονόμασε στη συνέντευξη του ο Λιόλιος ως προσωπικότητες που μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιό του.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου:

“Διαβάζοντας τις χθεσινές θέσεις του ιδιοκτήτη του Προμηθέα, αισθάνθηκα έναν εσωτερικό τυφώνα να μου ανακατεύει τη ψυχή, ιδιαίτερα ενοχλημένος με το ύφος της ευθείας επίθεσης του στον Παναγιώτη Φασούλα.

Νιώθω προσωπικά θιγμένος, ως πρώην διεθνής αθλητής, ως συμπαίκτης του Παναγιώτη Φασούλα και ως λάτρης του αθλήματος, με οποιονδήποτε αμφισβητεί την αγάπη και την σφοδρή επιθυμία ιστορικών μορφών της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, να την οδηγήσουν σε μια νέα εποχή. Θυμίζω στους προμηθευτές εσφαλμένων εντυπώσεων, ότι ο Φασούλας είναι ο δεύτερος σε αριθμό συμμετοχών στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, κατέχει θέση στο Hall of Fame της FIBA, διετέλεσε δήμαρχος Πειραιά και θέλει να διοικήσει την ομοσπονδία με σύγχρονες αντιλήψεις και επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου, ο Ρεντζιάς, ο υπογράφων το άρθρο, έχουμε ήδη δηλώσει υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ και ακολουθούν και άλλοι, τόσο αθλητές όσο και παράγοντες του αθλητισμού και των ενώσεων, όλοι αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε την Ελληνική καλαθοσφαίριση, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο επιχειρηματικό σχέδιο τεχνολογικής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης της ομοσπονδίας και των συλλόγων μελών της.

Στηρίζω με τιμή και ανεπιφύλακτα τον Παναγιώτη Φασούλα ως ηγέτη της λεγεώνας των Πρωταθλητών. Σε αυτό το σχέδιο, έχουν προβλεφθεί διοικητικές και εξωδιοικητικές θέσεις στελεχών καθώς και τεχνοκρατών, που θα συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ, το Γιαννάκη, τον Παπαλουκά, τον Ντικούδη και τον Τσαρτσαρή, απέναντι στους συμπαίκτες τους, αφού και εκείνοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Θλίβομαι με την πρόταση εφαρμογής σχεδίου Μάρσαλ στο μπάσκετ, σχέδιο που εφαρμόστηκε μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, 80 χρόνια πριν!! Στην σύγχρονη εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στερέψαμε από μοντέρνες ιδέες οικονομικής ανάπτυξης; Στην εποχή της καινοτομίας και ενώ το Ελληνικό μπάσκετ κατέχει αμύθητη πνευματική περιουσία, θα εφαρμόσουμε ένα απαρχαιωμένο οικονομικό σχέδιο μοιράζοντας προεκλογικές δωροεπιταγές; Κατανοώ το πρόβλημα βιωσιμότητας των συλλόγων, αλλά η λύση είναι θέμα εκπόνησης σχεδίου marketing, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο που έχει σχεδιάσει ο πυρήνας της ομάδας μας και το οποίο θα εξασφαλίζει πόρους για τα σωματεία χωρίς στέρηση ανεξαρτησίας, σε αντίθεση με το σχέδιο Μάρσαλ.

Οι προαναφερθέντες υποψήφιοι δηλώσαμε ξεκάθαρα και τίμια, όπως επιβάλλει μια χρηστή και νόμιμη διαδικασία εκλογών, την υποψηφιότητά μας, ζητώντας από τα σωματεία/ψηφοφόρους να εγκρίνουν δια της ψήφου τους, την ημέρα των εκλογών, το πρόγραμμά τους.

Η εκλογική διαδικασία προσβάλλεται βάναυσα όταν ένας θεωρητικά υποψήφιος δηλώνει ευθαρσώς, ότι θα εξετάσει αν τυγχάνει αποδοχής το σχέδιό του, για να αποφασίσει αν τελικά θα είναι και επίσημα υποψήφιος και συνεπώς δρα εκ του ασφαλούς και μεθοδευμένα.

Συμπερασματικά, η λεγεώνα των Πρωταθλητών δεν προσδοκά στο “μετάλλιο” της δόξας, αλλά δικαιωματικά αξίζει της εμπιστοσύνης και της στήριξης της Πολιτείας και των σωματείων, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά, όπως γνωρίζουν να κάνουν οι πρωταθλητές, για να οδηγήσουμε την Ελληνική Καλαθοσφαίριση στη Νέα Εποχή, με διαφάνεια και απαλλαγμένοι από κομματικά και συλλογικά συμφέροντα, με μοναδικό γνώμονα την εξύψωση του αθλήματος που λάτρεψε ο Ελληνικός λαός.

Με τιμή,

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών”.

πηγή: contra.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This