Επιλογή Σελίδας

Με εντός έδρας ήττα, 1-4 από τον Αστέρα Τρίπολης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος ο Αιγινιακός, το απόγευμα της Τρίτης. Η ομάδα της Πιερίας ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει στο θεσμό, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 7′ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Η “απάντηση” του Αιγινιακού ήταν άμεση με τον Γκούρτσα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 11′. Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 31′ με σουτ του Τσιλιανίδη, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 1-3 στο 55′ με σουτ του Μάσα και “σφράγισαν” την πρόκρισή τους στο 88′ με πέναλτι του Στανισάβλιεβιτς. Μάλιστα, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προκρίθηκε ως πρώτη, εκμεταλλευόμενη το 0-0 του Άρη με τη Βέροια, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.
Ο Αιγινιακός στρέφει πλέον το βλέμμα του στο πρωτάθλημα, όπου την επόμενη Δευτέρα υποδέχεται στο “Γιάννης Παραλυκίδης” τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 6η αγωνιστική της Football League.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν “ριπίτ” του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος της 29ης Σεπτεμβρίου 2014 οπότε ο Αστέρας Τρίπολης είχε κερδίσει τον Αιγινιακό και πάλι με 4-1 στο Αιγίνιο!

Το “φιλμ” του αγώνα:
4′ Σουτ του Τσιλιανίδη, μπλόκαρε ο Τόλιος.
7′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση.
8′ Γυριστό σουτ του Ιωαννίδη, η μπάλα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ του Τόλιου.
8′ Σουτ του Καλτσά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αιγινιακού.
11′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Γκούρτσας έγινε κάτοχος της μπάλα και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε από τον Κυριακόπουλο και με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
16′ Γυριστό σουτ του Καρακώστα, η μπάλα έφυγε άουτ.
31′ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Καλτσάς ξέφυγε από δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Τσιλιανίδης με πλασέ έκανε το 1-2.
40′ Σέντρα Ζούρκου από δεξιά και κακή έξοδος του Αθανασιάδη, ο Μπέρτος έδιωξε τη μπάλα όπως-όπως σε κόρνερ.

45’+ Ο Μάσα έπιασε την κεφαλιά, ο Τόλιος μπλόκαρε.
47′ Μακρινό σουτ του Τσουκαλά, η μπάλα έφυγε άουτ.
51′ Γύρισμα του Ζούρκου, έδιωξε στο πρώτο δοκάρι ο Αθανασιάδης.
53′ Ο Καλτσάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Τόλιο αλλά επέλεξε να “σκοτώσει” τον έμπειρο τερματοφύλακα, που απέκρουσε τη μπάλα.
55′ ΓΚΟΛ! 1-3: Ο Μάσα με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1 -3.

66′ Ο Γιαννούλης έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
71′ Σουτ του Κυριακόπουλο, μπλόκαρε ο Τόλιος.
75′ Εκτέλεση φάουλ του Γκούρτσα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αιγινιακού.
82′ Ο Ζγκούρι έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε σε σημείο να “εκτελέσει” τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως ο βοηθός Νατσιόπουλος “ανακάλυψε” οφσάιντ…

83′ Σουτ του Μάσα έξω από την περιοχή, ο Τόλιος…απογειώθηκε και απομάκρυνε, με τον Φαρίνια να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει, και τον Τόλιο να μπλοκάρει.
88′ ΓΚΟΛ! 1-4: Ο Στανισάβλιεβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τοπαλίδη, διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Η πλευρά του Αιγινιακού διαμαρτυρήθηκε για την υπόδειξη της “άσπρης βούλας” στο διαιτητή Φωτιάδη.

Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Σερρών), με βοηθούς τους Κωτούλα (Σερρών) και Νατσιόπουλο (Μακεδονίας).

Κίτρινη κάρτα είδε ο Καρακώστας του Αιγινιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αιγινιακός (Περικλής Αμανατίδης):  Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου (72′ Παντεκίδης), Λιόλος, Πασαλίδης, Πατράλης, Καρακώστας (43′ Μουκίδης), Ρανγκέλοφ (60′ Κυζιρίδης), Ζούρκος, Ζγκούρι, Γκούρτσας.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Κυριακόπουλος, Χαμντανί, Μπέρτος, Τσουκαλάς (63′ Γιαννούλης), Ιγκλέσιας, Μάτα, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (59′ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46′ Φαρίνια).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
ΤΕΛΙΚΕΣ: 4 – 21
ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ:  2 – 11
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ: 7 – 1
ΔΟΚΑΡΙΑ: 0 – 0
ΚΟΡΝΕΡ: 1 – 3
ΟΦΣΑΪΝΤ: 5 – 2
ΚΙΤΡΙΝΕΣ/ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 1/0 – 0/0
ΦΑΟΥΛ: 8 – 23
ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ: 36% – 64%

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:
1. Αστέρας Τρίπολης 7 8-4
2. Άρης 5 6-3
3. Αιγινιακός 3 2-7
4. Βέροια 1 0-2

Pin It on Pinterest

Shares
Share This