Επιλογή Σελίδας



Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ενημέρωση βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και τη σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού, πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με γιατρούς και εκπροσώπους των Ομοσπονδιών. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιτροπής, αφού έκανε μια πρώτη ενημέρωση με τις γενικές κατευθύνσεις του πρωτοκόλλου, οι οποίες έχουν συνταχθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και έχουν ήδη σταλεί στις ομοσπονδίες, έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους να μιλήσουν και να εκφράσουν τις όποιες απορίες-παρατηρήσεις τους.

Στη σχεδόν τρίωρη τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος, ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των γιατρών των Ομοσπονδιών και συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία ώστε η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε Ομοσπονδία από την πλευρά της, μέσω του συνδέσμου επικοινωνίας της με την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συντάσσει βάσει του γενικού πρωτοκόλλου, ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος, το οποίο και αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, επισήμανε: «Πραγματοποιήθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση και σε άριστο κλίμα. Θα υπάρχει διαρκής και αμφίδρομη ενημέρωση και επικοινωνία, μιας και τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον Covid-19 συνεχώς αλλάζουν, προκειμένου τα βήματα επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας μας σε όλα τα αθλήματα, να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια».

Από πλευράς της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Αθανάσιος Τσακρής, Γεώργιος Μαρίνος, Οδυσσέας Παξινός, Μαρίνα Καλογριδάκη και Νίκος Τερζής.

Οι Ομοσπονδίες που συμμετείχαν ήταν: Κολυμβητική, Κωπηλασίας, Γυμναστικής, Βόλεϊ, Πάλης, Άρσης Βαρών, Κανόε Καγιάκ, Ιστιοπλοΐας, Τοξοβολίας, Ποδηλασίας, Γκολφ, Σκακιστική, Κick Boxing, Καράτε, Τζούντο, Χάντμπολ, Ιππασίας, Ξιφασκίας, Μοντέρνου Πένταθλου, ΑμεΑ, Αεραθλητική, Σκοπευτική, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Τσιρλίντιγκ, Θαλάσσιου Σκι, Χειμερικών Αθλημάτων, Μουαϊτάι, Παγκράτιου Αθλήματος, ΑΜΟΤΟΕ (Μοτοσυκλέτας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This