Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Βότση

Η έμπειρη αθλήτρια της κωπηλασίας θα χάσει την καλοκαιρινή προετοιμασία προκειμένου να ξεπεράσει πλήρως έναν τραυματισμό και να κυνηγήσει από τον Οκτώβριο τη 2η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου που μαζί με τη Σοφία Ασουμανάκη άγγιξαν το μετάλλιο στο διπλό σκιφ στους Ολυμπιακούς του Ρίο είναι αυτή τη στιγμή η πιο έμπειρη αθλήτρια της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει προπονηθεί πολύ σκληρά και με μεγάλο προσωπικό κόστος για το όνειρο της δεύτερης Ολυμπιακής πρόκρισης, αυτή τη φορά στο μονό σκιφ.

Μπορεί να έχασε την πρώτη ευκαιρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στο Λιντς της Αυστρίας όπου κατέκτησε τη 18η θέση, αλλά είχε μπροστά της την ευρωπαϊκή και την τελική ρεγκάτα πρόκρισης.

Η πανδημία άλλαξε τα σχέδιά της αφού οι αγώνες-στόχοι μεταφέρθηκαν για το 2021.

Η ίδια αποφάσισε σε αυτό το διάστημα ότι πρέπει να αναρρώσει πλήρως από έναν τραυματισμό που προέκυψε προκειμένου να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ στις προπονήσεις το φθινόπωρο για να κυνηγήσει του χρόνου την Ολυμπιακή πρόκριση.

Με την απόφαση αυτή χάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχει ανακοινωθεί ότι -εκτός απροόπτου- θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 11 Οκτωβρίου στο Πόζναν της Πολωνίας, αλλά είναι μία θυσία που πρέπει να κάνει για το μεγάλο της στόχο.

Η ίδια δήλωσε: «Είμαι τραυματισμένη και ο γιατρός μου, ο Γιάννης Τερζίδης, αλλά και ο γιατρός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Χριστογιάννης, μου πρότειναν να μείνω εκτός για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει σωστή αποκατάσταση. Θα κάνω όμως come back τον Οκτώβριο αν όλα πάνε καλά και ανυπομονώ πολύ για αυτό. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στο πλάνο μου το ευρωπαϊκό του 2020. Ο μεγάλος μου στόχος είναι η Ολυμπιακή πρόκριση και μόνο».

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This