Επιλογή Σελίδας



Σε δημοσίευμα του insport.gr από τις 14/1/2020, είχε επισημανθεί ο κίνδυνος που ερχόταν για τον Άρη και άλλες ομάδες που είχαν χρέη. Δείτε, τι οφείλει η ΠΑΕ Πιερικός.

Συγκριμένα, το ρεπορτάζ ανέφερε:

Πολλές ομάδες (κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ) μη μπορώντας να αντέξουν τα χρέη που «κληρονόμησαν» από προηγούμενες διοικήσεις, κατέφυγαν στην αλλαγή ΑΦΜ. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν(;) να μηδενίσουν τα χρέη τους καθώς δημιούργησαν μια νέα «καθαρή» εταιρία. Άλλες πάλι υποβιβάστηκαν οικειοθελώς σε ερασιτεχνική κατηγορία (Γ’ Εθνική) και με συνδυασμό την αλλαγής ΑΦΜ να πετύχουν τον ίδιο σκοπό.

Όλες οι ομάδες φυσικά κράτησαν την ονομασία τους (βάζοντας συνήθως ένα «ΝΕΑ» ή «ΝΕΟΣ» στην αρχή της ονομασίας του συλλόγου) τα έμβλημα τους, τα χρώματα, το γήπεδο κλπ.

Ήρθε το τέλος;
Η πρόσφατη απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών σε Άρη Θεσσαλονίκης και Ασπρόπυργο άνοιξε (όπως λέμε συνήθως) τον «ασκό του Αιόλου». Η FIFA δεν αναγνωρίζει το «κόλπο» της αλλαγής του ΑΦΜ καθώς θεωρεί ότι η νέα ΠΑΕ είναι συνέχιση της παλιάς (άδικα άραγε;).

Ασπρόπυργος πλήρωσε και οι άλλοι θα … τρέχουν τώρα
Σήμερα (14/1) ο Ασπρόπυργος πλήρωσε το χρέος (35.000 ευρώ περίπου) και έτσι δημιουργείτε πλέον ένα δεδικασμένο καθώς η FIFA έλαβε το ειδοποιητήριο ότι ταχτοποιήθηκε η οφειλή (μέσω ΕΠΟ) και σήμερα – αύριο θα αναστείλει την απαγόρευση των μεταγραφών για τον σύλλογο.

Ο Άρης όμως δε χρωστάει 35.000
Ο Ασπρόπυργος έδωσε 35.000 ευρώ (30.000+τόκους) αλλά ο Άρης (στον οποίον έχουν επίσης απαγορευτούν οι μεταγραφές) χρωστάει κάτι παραπάνω από 1.000.000 ευρώ (800.000 + τόκους).
Η πληρωμή όμως του Ασπρόπυργου δημιουργεί δεδικασμένο καθώς ομάδα της χώρας αποδέχεται αυτό που λέει η FIFA, ότι δηλαδή η νέα ΠΑΕ είναι η συνέχεια της παλιάς στην ουσία.

Τι είναι αυτά τα χρέη;
Πολλά από τα χρέη (τα περισσότερα) είναι απέναντι του Δημοσίου (εφορία, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ) και άλλα σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και προμηθευτές. Η FIFA ασχολείται κυρίως με οφειλές σε παίκτες κλπ και όχι στο Δημόσιο (αυτό είναι δουλειά του κράτους).

Δε ξέρουν τι χρωστάνε

Πολλοί ποδοσφαιριστές, προμηθευτές κλπ βλέποντας την αλλαγή ΑΦΜ υποχρεωθήκαν «να τα ξεχάσουν» τα λεφτά που δικαιούνται. Βλέποντας όμως την υπόθεση Ασπροπύργου και τώρα του Άρη είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές διοικήσεις των «νέων» ΠΑΕ δεν έχουν ιδέα σε ποιους και πόσο χρωστούσε η προηγούμενη ΠΑΕ. Το σίγουρο είναι ότι θα μάθουν.

Ποιες ομάδες (ίσως) να έχουν πρόβλημα;

H «μπάλα» μπορεί να πάρει μετά τον Άρη τους: Ηρακλή, ΑΕΚ, Αθηναϊκό, Παναχαϊκή, Πανιώνιο ενώ ακόμα ο πίνακας περιλαμβάνει Ιωνικός, ο Ακράτητος, το Αιγάλεω ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Απόλλωνας ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας, η Κέρκυρα, ο Θρασύβουλος, η Λάρισα, ο Εθνικός Πειραιώς, ο Πιερικός, η Καβάλα, η Καλλονή, ο Ακράτητος, η Καλλιθέα, Βέροια κ.λπ.

Το επόμενο «μπαμ»…
…έρχεται εντός ολίγων ημερών και θα αφορά μεγάλη ΠΑΕ Super League της Αθήνας. Θα αφορά επίσης δεδουλευμένα ποδοσφαιριστών από … παλιές αμαρτίες.

Παρασκηνιακά τρέχουν

Παρόλο που η κύρια γραμμή είναι ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με τη παλιά ΠΑΕ», παρασκηνιακά οι ομάδες προσπαθούν να μάθουν από τη FIFA τι χρωστάνε και σε ποιους με σκοπό –αν όλα πάνε στραβά- να έρθουν σε διακανονισμούς.

Τι χρωστάνε και ποιοι

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τι χρωστάει κάθε ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Μερικές ομάδες δεν αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα καθώς όταν είχε βγει στη δημοσιότητα έλειπαν κάποιοι. Ίσως μάλιστα μερικά να έχουν τροποποιηθεί καθώς δεν είχαμε νεότερη ενημέρωση.

Ο πίνακας δεν περιέχει τα χρέη σε ποδοσφαιριστές, προμηθευτές, παρά μόνο τα χρέη στο κράτος κλπ.

πηγή: insport.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This