Επιλογή Σελίδας



1972
Ο Παναθηναϊκός είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, και δοκιμάζεται στη Τούμπα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στην Κατερίνη με τον Πιερικό, που μάχεται για να σωθεί. Ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 1-0 (39’ σουτ Αποστολίδης), αλλά ο Ολυμπιακός μένει στο 1-1 (15’ σουτ Μυτιληναίος – 9’ σουτ Τριαντάφυλλος) και πλησιάζει στους τρεις βαθμούς, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

1995
Αν και έχει λίγες ελπίδες παραμονής, αφού ο Ιωνικός είναι πέντε βαθμούς μπροστά της, η Δόξα Δράμας αισιοδοξεί, αρκεί να νικήσει στην έδρα της τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό. Ωστόσο δεν τα καταφέρνει, μένει στο 2-2 (24’ σουτ Ραφαηλίδης, 64’ κεφαλιά Δρογαλάς – 17’ σουτ Λ. Γκαλαμέλος, 35’ σουτ Τσάνας) και υποβιβάζεται μετά από επτά διαδοχικά χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική.

2000
Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με μια αγωνιστική γεμάτη γκολ, καθώς μπαίνουν 35 γκολ σε μια μέρα και 42 συνολικά στην αγωνιστική. Την παραμονή η ΑΕΚ πέτυχε έξι εναντίον της Καλαμάτας και την Κυριακή ο ΠΑΟΚ πέντε στα Τρίκαλα, ο Ολυμπιακός πέντε στην Παναχαϊκή και ο Παναθηναϊκός με τον Πανηλειακό από τέσσερα! Ισοφαρίζεται το ρεκόρ γκολ στην ιστορία, αφού 42 είχαμε και τον Νοέμβριο του 1997 σε μια αγωνιστική.

2017
Αν και ο Χριστοδουλόπουλος αστοχεί σε πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα, η ΑΕΚ επικρατεί του ΠΑΟΚ με 1-0 (42’ Μπακασέτας) και από την προτελευταία αγωνιστική εξασφαλίζει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο για το Champions League.

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This