Επιλογή Σελίδας



«Νομίζω ήρθε η ώρα να αναλάβω μεγαλύτερη ευθύνη. Μπορεί να είμαι χαρούμενος και στο Παρίσι, αλλά μπορώ ίσως και σε κάποιο άλλο μέρος, σε ένα νέο project». Στο άκουσμα αυτής της φράσης από τον Κιλιάν Μπαπέ, τα στόματα όσων ήθελαν να ακούσουν άνοιξαν διάπλατα. Από έκπληξη για τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στην τελετή των βραβείων της Ligue 1, στα οποία ο Γάλλος σταρ παρέλαβε εκείνο για τον παίκτη της χρονιάς της περασμένης σεζόν. Από «σοκ» για τους ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν, που έβλεπαν το πιο λαμπρό τους αστέρι να εξωτερικεύει σκέψεις αποχώρησης. Κι από ενθουσιασμό για τους ομόλογους της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι απέκτησαν μια πολύ βάσιμη ελπίδα πως θα κάνουν δικό τους στο (άμεσο) μέλλον τον πιο περιζήτητο 21αρη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πολύ περισσότερο, το δικό της «crush», το… τσίμπημά της, αυτό που είχε να αισθανθεί μετά την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ίσως και του Γκάρεθ Μπέιλ. Αμφότεροι τότε ενέδωσαν στον πειρασμό των Μερένγκες. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το αντικείμενο του πόθου έχει μετατραπεί σε κυνηγός. Ο ίδιος ο Μπαπέ φλερτάρει με τακτ τον σύλλογο εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, χτίζοντας μεθοδικά το έδαφος για να φωνάξει δυνατά ότι είναι σε «σχέση» μαζί του.

Οι δηλώσεις-φωτιά, το όνειρο και η πίστη στο μεγαλείο της Βασίλισσας

Η παραπάνω δήλωσή του από τον περασμένο Μάιο αποδείχτηκε πως δεν ήταν μια κρίση παρορμητισμού. Το απέδειξε, μάλλον, ο ίδιος, ο οποίος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να κατευνάσει τη φαντασία οπαδών και διοικήσεων. «Αν μιλήσω για αυτό ξανά, πάει πολύ. Ήταν το μήνυμα που ήθελα να στείλω», απαντούσε στους επίμονους ρεπόρτερ, χωρίς να κάνει μισό βήμα ανασκευής όσων βγήκαν προς τα έξω μετά την εν λόγω βράβευση.

Ο Μπαπέ αν μη τι άλλο έδειξε πιστός σε αυτό που ορίζει το μυαλό και η καρδιά του και δεν εξέπληξε ουσιαστικά κανέναν. Η αγάπη του για τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε πολύ πριν τον μάθουμε ως έφηβο στα ευρωπαϊκά βράδια της Μονακό. Αν το δωμάτιο του κάθε παιδιού αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό του κόσμο, τότε ο Μπαπέ γεννήθηκε για να είναι μέλος της Ρεάλ, έχοντας τοιχοκολλημένες τις αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο και του παιδικού του ήρωα, Ζινεντίν Ζιντάν. Τα δύο κατεξοχήν σύμβολα, δηλαδή, της Ρεάλ στη δεκαετία των ’10s, τα οποία συμβόλιζαν το όνειρο να γίνει ο διάδοχός τους, στο χορτάρι και στα δωμάτια αμέτρητων μικρών φιλάθλων του συλλόγου στον κόσμο.

«Αν είσαι Γάλλος, το πρωταρχικό σου είδωλο πρέπει να είναι ο Ζιντάν, έκανε πολύ σπουδαία πράγματα. Δεύτερος πρέπει να είναι πάλι ο Ζιντάν», ανέφερε τον περασμένο Ιανουάριο με χαρακτηριστική δόση θαυμασμού και λατρείας, για να λάβει την ανταπόδωση του «έρωτα» από το ίδιο το ίνδαλμά του: «Είμαι ερωτευμένος με τον Μπαπέ, αλλά προς το παρόν είναι αντίπαλος». Βέβαια, ο Ζιζού ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του δεν… χαμπαριάζει στο να μπει ανάμεσα σε μια άλλη σχέση, για να πετύχει τον σκοπό της.

Όσον αφορά τον Κριστιάνο; «Εμπνέομαι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από εκείνον, από αυτά που έχει καταφέρει». «Μετά τον Ζιντάν, το είδωλό μου ήταν ο Κριστιάνο. Κέρδισε πολλά και παραμένει νικητής μετά από τόσες επιτυχίες», δήλωσε κατ’ αντιστοιχία σε Gazzetta Dello Sport και Mirror πριν από λίγους μήνες, αδιαφορώντας πλήρως αν γίνεται προβλέψιμος μέσω της επανάληψης.

Το chatting με τους αστέρες των Μαδριλένων

«Μου άρεσε πάντα ο τρόπος που παίζουν οι Βραζιλιάνοι». Τάδε έφη σε μία από τις ίδιες συνεντεύξεις και αν μη τι άλλο η Ρεάλ διαθέτει πληθώρα μονάδων από το παρόν και το μέλλον της Σελεσάο στις τάξεις της: Κασεμίρο, Μαρσέλο, Μιλιτάο, Ροντρίγο, Ρεϊνιέρ. Φυσικά και ο Βινίσιους, με τον οποίο έχει ήδη αναπτύξει φιλικές σχέσεις και έπιασε την κουβέντα στο γκαλά της Χρυσής Μπάλας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δυο τους, μάλιστα, πόσταραν και φωτογραφία από το Grand Palais, καταρρίπτοντας οποιοδήποτε σημάδι έριδας ανάμεσα τους, για τον ανταγωνισμό που θα έμπαινε στη μέση για την επιθετική τριάδα και τα φώτα των προβολέων σε περίπτωση μετακόμισής του.

Ο παρολίγον δεσμός μετά τη Μονακό

Αυτός ακριβώς ήταν κι ο λόγος που απέτρεψε τον 19χρονο Μπαπέ να μεταγραφεί στη Βασίλισσα το 2017. Τα διαβόητα Football Leaks, εκτός από το ξεσκέπασμα στις ατασθαλείες της Μάντσεστερ Σίτι, αποκάλυψαν την πρόταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της Βασίλισσας στους Μονεγάσκους το καλοκαίρι του 2017, ύψους 180 εκατ. ευρώ συν 30 εκατ. σε μπόνους, την οποία μάλιστα έκανε αποδεκτή η ομάδα του Πριγκιπάτου. Ωστόσο, το ακριβότερο wonderkid του πλανήτη εκείνη την περίοδο (πλέον εξέρχεται σταδιακά από τη σφαίρα του ταλέντου) ανέτρεψε την μοίρα του deal, γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει την υποτίμησή του, κάτω από μια εκ των πιο πολυτελών τριάδων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μπέιλ ύψωναν ερωτηματικά για τον χρόνο συμμετοχής του, ενώ και η Ρεάλ είχε να διαχειριστεί τον πονοκέφαλο του μισθού που ζητούσε ο Μπαπέ, στα 12 εκατ. ευρώ, με τους Ράμος και Μπέιλ να λαμβάνουν εν έτει 2020 14,5 εκατ. ετησίως. Ο δρόμος της Παρί Σεν Ζερμέν, έτσι, ήταν μονής κυκλοφορίας για τον Γάλλο. Αυτή τη φορά, όμως, η λεωφόρος για τη Μαδρίτη έχει ξεμείνει κι από το τελευταίο εμπόδιο.

Το τέλος εποχής στη Ρεάλ είναι το ιδανικό timing

Με δεδομένες τις επιπτώσεις της πανδημίας στο μεταγραφικό τοπίο, το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Παρί το προσεχές καλοκαίρι δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Δύσκολα θα σπάσει το όριο των 100 εκατ. για αγορά ποδοσφαιριστή και είναι αυτονόητο πως η αξία του Μπαπέ, του πιο πολύτιμου παίκτη στον πλανήτη προσεγγίζει το διπλάσιο ποσό. Ο στόχος, λοιπόν, της Ρεάλ είναι το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει αν θα έχει ανανεώσει στους Παριζιάνους τουλάχιστον για την ασφάλεια ενός νέου συμβολαίου, ή αν θα βγαίνει ελεύθερος στο παζάρι. Το σίγουρο είναι πως η περίοδος υπερσυσσώρευσης αστέρων στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει περάσει προ πολλού, τουλάχιστον στο διαμέτρημα του Μπαπέ. Αυτή τη φορά ο Μπαπέ θα είναι ο απόλυτος σταρ του συλλόγου, το Νο1 χωρίς να παίζει κάτω από γκολπόστ. Πιθανή μεταγραφή του στη Ρεάλ άλλωστε το επόμενο καλοκαίρι θα συμπέσει με την αλλαγή φρουράς που ήδη προμηνύεται στο μαδριλένικο στρατόπεδο.Καρβαχάλ, Βαράν, Μαρσέλο, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Νάτσο, τα συμβόλαιά όλων τους λήγουν το καλοκαίρι του 2022. Κάποιοι εξ αυτών θα λογίζονται βετεράνοι και οι περιστάσεις μαρτυρούν το κλείσιμο ενός κύκλου που άνοιξε την περίοδο 2012-2014. Ο γρίφος φυσικά έγκειται στο αν θα βρίσκεται μέχρι τότε στην κεφαλή της τεχνικής ηγεσίας ο Ζινεντίν Ζιντάν. Το παιδικό είδωλο, ο βασικός λόγος που ο Μπαπέ ερωτεύθηκε με την πρώτη ματιά τη Ρεάλ και έκτοτε δεν σταματά να φλερτάρει απροκάλυπτα για να γίνει ο ένας και μοναδικός της.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This