Επιλογή Σελίδας



Του Κώστα Τόπα

Εχει καταφέρει να κάνει αρκετά μεγαθήρια της Ευρώπης, να μονομαχήσουν για την περίπτωση του. Σε 90 παιχνίδια με τους «Βεστφαλούς» μετράει 31 τέρματα και 42 ασίστ. Τα νούμερα του αποδεικνύουν γιατί βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα πολλών συλλόγων.

Με την επανέναρξη της Bundesliga πολλοί περίμεναν τον νεαρό άσο να συνεχίσει την εντυπωσιακή επίδοση του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε από τον Τζέιντον Σάντσο.

Κόντρα σε Σάλκε, Βόλφσμπουργκ και Μπάγερν δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ενώ μετά την επανέναρξη μετράει μόλις 81 αγωνιστικά λεπτά.

Χαρακτηριστική η αρνητική εικόνα που έβγαλε στο «Klassiker». Αγωνίστηκε 45 λεπτά, δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο πνεύμα του ντέρμπι και ολοκλήρωσε το ματς απαρατήρητος. Δεδομένης της αποτυχίας του να αποδώσει ίσως στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν, ο Σάντσο έχει δεχθεί πολλές κριτικές από τους φιλάθλους καθώς δεν πιστεύουν ότι ο Άγγλος αξίζει πλέον σχεδόν το ποσό των 117 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε τι οφείλεται όμως αυτή η αγωνιστική πτώση του στα τελευταία παιχνίδια;

Όταν όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή, είτε θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων είτε θα αποτύχει. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το δεύτερο. Ο Σάντσο, ίσως να έχει επηρεαστεί από τον «ντόρο» που γίνεται γύρω από το όνομα του, το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι υπάρχουν ομάδες, όπως Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και πολλές άλλες ακόμα ότι περιμένουν στη γωνία για να σε αποκτήσουν.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό καθώς ο νεαρός άσος της Ντόρτμουντ, είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα σε λιγότερες από 15 προπονήσεις.

Ο Σάντσο φαίνεται νωθρός και εκτός ρυθμού στα παιχνίδια όπου έχει αγωνιστεί και δεν φαίνεται πως είναι και στην καλύτερη φυσική κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Στο διάστημα της καραντίνας, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον παραμελημένο εαυτό του Σάντσο, με τον ίδιο να εμφανίζεται με παραπανίσια κιλά. Κάτι που δεν άρεσε αρκετά στους φίλους της Ντόρτμουντ.

Για να επιστρέψει εκεί όπου ήταν, ο Σάντσο θα χρειαστεί να πιέσει τον εαυτό του για να επιστρέψει στα καλύτερά του, αλλά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει  και τις κριτικές από τους οπαδού. Η πίεση χτίζεται και χτίζεται, και έως ότου επιστρέψει στην πλήρη φυσική κατάσταση, η απόρριψη των κριτικών θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο συμπαίκτης Τόμας Ντιλέινι, πρόσφατα δήλωσε ότι ο Σάντσο αισθάνεται όλο αυτό το βάρος των προσδοκιών γι’ αυτόν, τονίζοντας πως ο Αγλλος άσος των «Βεστφαλών» δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα.

Παρ’ όλα αυτά τα πράγματα φαίνεται να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τον Σάντσο τις τελευταίες ημέρες. Τα λεπτά του αυξάνονται στα τελευταία παιχνίδια και ο ρυθμός του στις προπονήσεις έχει ανέβει κατακόρυφα ώστε να επανέλθει στο επιθυμητό σημείο.  

Αλλά με έναν μόνο μήνα να απομένει για την ολοκλήρωση, αποτελεί ερωτηματικό αν ο Σάντσο θα προλάβει να «λάμψει» και πάλι πριν την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η απουσία του Χάαλαντ με την Πάντερμπορν, σημαίνει ότι ο Σάντσο θα πρέπει να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγήσει στην πολυπόθητη νίκη, ώστε να γίνει και πάλι ο μεγάλος ήρωας της Ντόρτμουντ.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This