Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Στην επέτειο των δυο χρόνων από το ‘μια δουλειά είχες να κάνεις’ του JR Σμιθ, στους τελικούς του ΝΒΑ το 2018, όταν στοίχισε από τους Καβαλίερς τη νίκη στην πρεμιέρα με τους Ουόριορς, ο 34χρονος επιτέθηκε σε άνδρα που -σύμφωνα με τον NBAer- βανδάλισε το αυτοκίνητο του. To περιστατικό αναφέρθηκε πως έγινε στο περιθώριο διαδηλώσεων διαμαρτυρίας του Λος Άντζελες, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Aυτόπτης μάρτυρας ‘συνέλαβε’ με την κάμερα του το κυνηγητό του Σμιθ στον άνδρα που τελικά, έπιασε και χτύπησε και το έδωσε στο TMZ προς δημοσίευση.

Ο Σμιθ πόσταρε πολύ σύντομα, δικό του video, εξηγώντας ότι ζει σε αστική περιοχή που δεν είναι κοντά στο σημείο, όπου έγιναν οι διαδηλώσεις. Συνέχισε εξηγώντας ότι ‘ήταν ένας από αυτούς τους mother…. λευκούς τύπους που δεν ήξερε πού πήγαινε και έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου μου. Τον κυνήγησα και τον τακτοποίησα‘. Μετά, έκρινε πως θα είχε ένα νόημα να διευκρινίσει ότι δεν είχε σημασία το χρώμα του δέρματος του άνδρα που φέρεται να προκάλεσε ζημιές στην περιουσία του. “Δεν είναι έγκλημα μίσους. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με κανέναν που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με εμένα. Το σύστημα είναι προβληματικό”, επισήμανε.

Να θυμηθούμε λίγο, τι είχε γίνει προ διετίας -όχι ότι δεν θυμάσαι, αλλά μπορεί να σου διαφεύγει.

Στις 31 του Μάη, του σωτήριου έτους 2018, έκαναν πρεμιέρα οι NBA Finals, με την πρώτη συνάντηση των Καβς με τους Ουόριορς. Οι ‘Ιππότες’ ήταν μια φάση μακριά από το να ‘κλέψουν’ τη νίκη κατά την επίσκεψη τους στο Γκόλντεν Στέιτ. Το πλάνο ήταν να στείλουν τον Στεφ Κάρι πάνω στον ΛεΜπρον Τζέιμς -στις αλλαγές, στην άμυνα- και τον King να πασάρει στον Τζορτζ Χιλ. Ο Κλέι Τόμπσον ‘κατέρριψε’ τον Χιλ πριν σκοράρει και τον έστειλε στη γραμμή των βολών. Έμεναν 4.7” για τη λήξη. Έβαλε την πρώτη, διαμόρφωσε το 107-107 και ετοιμάστηκε για τη δεύτερη.

Βρήκε στεφάνη, πήρε το ριμπάουντ ο JR Σμιθ, έκανε… μια βόλτα πριν τη δώσει στον Χιλ για σουτ, το χρονόμετρο μηδενίστηκε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί νίκησαν οι Ουόριορς. Στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς Τάιρον Λου ρωτήθηκε για το αλαφροΐσκιωτο του Σμιθ. Απάντησε “νόμισε ότι προηγούμασταν με έναν πόντο”. Ο Σμιθ επέμενε ότι δεν χασομέρησε άσκοπα, αλλά αναζητούσε την καλύτερη επιλογή, όντας βέβαιος πως η ομάδα του θα έπαιρνε τάιμ άουτ. Οι Ουόριορς πάλι, είχαν πιστέψει ότι προσπαθούσε να βρει τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος ήταν έξαλλος με τον συμπαίκτη του, με την αντίδραση του να παραμένει στα trend memes μέχρι σήμερα.

Κάποιους μήνες μετά, ο Σμιθ ομολόγησε στο Undefeated του ESPN πως “τα έχω κάνει τόσες φορές σκατά στη ζωή μου που δεν μπορώ να απομονώσω ένα περιστατικό, ως αυτό που με έκανε πιο εκνευρισμένο από ποτέ με τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο. Όπως ήταν δύσκολο μετά το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο ματς (οι Ουόριορς ‘σκούπισαν’ τους Καβς). Δεν το πήρα πιο βαριά, επειδή έκανα εγώ το λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη. Μίλησα με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Όλοι στάθηκαν δίπλα μου εκατό τοις εκατό. ΟΚ, δεν σούταρα. Αλλά τι θα γινόταν, αν δεν έπαιρνα το ριμπάουντ; Θα είχαμε πάλι, την ίδια κατάληξη. Όπως και αν σούταρα και αστοχούσα”.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This