Επιλογή Σελίδας



Είναι ο δέκατος πλέον χρόνος που ο Βαφύρας είναι ενεργός. Μπορεί η αρχική ιδέα να έχει συλληφθεί και το πρώτο καταστατικό του να έχει γίνει το 2000, όμως η ενεργοποίησή του έρχεται το 2010. Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες.

Δεν ήταν τυχαία η κίνηση. Εκείνη την εποχή (το 2000) ήταν σε λειτουργία το ένα από τα δύο μπασκετικά τμήματα που υπήρξαν στην περιοχή. Ο Μακεδονικός Νέας Εφέσου έπαιζε στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ ο Παύλος Μελάς Κονταριώτισσας ήταν ανενεργός. Οι παρέα των ανθρώπων του Μακεδονικού είχαν την πρώτη ιδέα. Ένας νέος σύλλογος που θα απευθύνεται σε όλα τα χωριά του νεοσύστατου τότε δήμο Δίου. Με πρόταση του τότε Δημάρχου κου Καραΐσκου, το όνομα του νέου συλλόγου θα ήταν Βαφύρας.

Όμως καταστατικό και ιδέα έμειναν στο συρτάρι μέχρι το 2010. Η παράδοση του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Σπυρίδωνα, έδωσε την ευκαιρία να ανασυρθεί από το συρτάρι εκείνο το καταστατικό αλλά κυρίως εκείνη η ιδέα.

Τα δέκα χρόνια πέρασαν γοργά, αλλά όχι άδικα. Και τώρα που ο σύλλογος είναι ίσως σε ένα από τα καλύτερα σημεία του αναλογικά με την δυναμική του και ενώ πλέον έχει να δείχνει και να λέει πολλά για την ολιγόχρονη ζωή του, πρωταγωνιστεί και πάλι σε μία ακόμα κίνηση. Αυτή του νέου και ελπιδοφόρου για το μπάσκετ της περιοχής μας και του δήμου Δίου Ολύμπου Olympus Basketball Programme, αποδεικνύοντας πως όσοι ασχολούνται με το άθλημα και αυτόν τον σύλλογο, στον νου τους έχουν κάτι μεγάλο. Δεν στέκονται σε τοπικιστικές μικροπρέπειες, αλλά και ούτε θα σταθούν σε καμία παράνοια ονομάτων όταν έρθει η ώρα. Όραμα τους είναι ένας μεγάλος σύλλογος στον δήμο Δίου Ολύμπου. Ένας σύλλογος που θα μπορεί να στεγάζει τα παιδιά και να τα οδηγεί στα υγιή μονοπάτια του αθλητισμού και του μπάσκετ.

Δέκα ολόκληρα χρόνια λοιπόν. Δέκα όμορφα χρόνια.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This