Επιλογή Σελίδας



Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που για πρώτη φορά δημιουργείται στη χώρα μας, στην ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/mitroo).

Τροποποιείται από αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου το πεδίο που αφορά στις «πληροφορίες προπονητή». Θα δίδεται πλέον ως επιλογή η «υποχρέωση ή όχι σε απασχόληση προπονητή». Και μόνο σε περίπτωση υποχρέωσης, θα ακολουθεί η επισύναψη από κάθε υπόχρεο σωματείο είτε της Αναγγελίας Πρόσληψης του εκάστοτε προπονητή είτε του Συμφωνητικού Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet.

Η εξειδίκευση του συγκεκριμένου πεδίου υποβλήθηκε ως αίτημα και πρόταση πολλών σωματείων και φορέων, κάτι που γίνεται αποδεκτό από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και μεγαλύτερης χρηστικότητας στην προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Άλλωστε, ο νόμος 2725/99, άρθρο 31, παρ. 5 προβλέπει ότι «προπονητή έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

  • οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις,
  • οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και τα τμήματα αμειβομένων αθλητών,
  • Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικό άθλημα και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και σε τοπικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας,
  • Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών».

Είναι συνεχείς οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες για το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου στην Ελλάδα, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και αταλάντευτη η στόχευση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να μπει επιτέλους τάξη και να αποτυπωθεί, με όρους διαφάνειας και ισότητας, επίσημα, όλη η αθλητική δομή της χώρας.

Πέραν του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», που όπως κάθε αντίστοιχο Μητρώο δεν είναι «κλειστό», αλλά δυναμικό και συνεχίζει να δέχεται εγγραφές καθημερινά, θα ακολουθήσει:

  • Παρουσίαση εντός των προσεχών ημερών, μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, της πλατφόρμας «Πέλοπας», όπου θα καταγραφεί κάθε αθλητική εγκατάσταση στη χώρα
  • Νομοσχέδιο για τις διαδικασίες εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες
  • Δημιουργία «Μητρώου Προπονητών»
  • Δημιουργία «Μητρώου Αθλητών».

Υπενθυμίζεται ότι με τη φιλοσοφία της διαφάνειας και της ανάγκης να προωθούνται συνεχώς οι αξίες του αθλητισμού:

  • Δημιουργήθηκε το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», για τις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.
  • Εκπονήθηκε το πρόγραμμα «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ», με «πρεσβευτές» του τους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για δράσεις.
  • Το Υφυπουργείο Αθλητισμού εργάζεται ώστε η αθλητική οικογένεια -γονείς, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί – αλλά και όλοι οι πολίτες να παρακινηθούν, να γνωρίζουν, να έχουν πρόσβαση, να μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια οτιδήποτε αφορά στην αθλητική τους δραστηριότητα, έχοντας όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This