Επιλογή Σελίδας



O Ολυμπιακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες της Ευρώπης που βρίσκεται προ της ολοκλήρωσης του ρόστερ του, από Ιούνιο μήνα. Η προτεραιότητα που λέγεται ‘Βεζένκοφ’ και το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί.

Της Νίκης Μπάκουλη

Δεν πρόλαβε να πει η Euroleague πως ‘τελειώνει εδώ η σεζόν 2019-20’ και η Αρμάνι έγινε το κεντρικό ‘πρόσωπο‘ του ‘μεγάλου παζαριού’ στο μπάσκετ, για αυτό το καλοκαίρι, γεμίζοντας το ρόστερ πριν οι περισσότεροι αποφασίσουν για το μπάτζετ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ΤΣΣΚΑ πρώτα ενημέρωσε πως θα κινηθεί πιο ταπεινά από ό,τι την είχαμε συνηθίσει και μετά προχώρησε στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νίκολα Μιλουτίνοφ και την πρόταση -που φαίνεται να έγινε αποδεκτή από την Μπασκόνια- ως προς την αγορά του Τορνίκε Σενγκέλια. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γεωργιανό να παίρνει 6.000.000 δολάρια για τρία χρόνια συνεργασίας.

Ο συνδυασμός Μιλουτίνοφ-Σενγκέλια κάνει τη γραμμή ψηλών της ΤΣΣΚΑ την καλύτερη που ‘χε την τελευταία εξαετία, με τον Σέρβο να δίνει βάθος και επίθεση στο post up (κάτι που δεν είχε η ρωσική ομάδα) και τον Γεωργιανό να είναι ιδιαίτερα κινητικός και αθλητικός. Συν τον Βόιτμαν, η σύνθεση που προκύπτει είναι πολύ δύσκολη για να κινηθεί -αφού δεν φαίνεται να ‘χει μειονεκτήματα.

Αν σκέφτεσαι “ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τις ελληνικές ομάδες;“, τα του Παναθηναϊκού και των εξελίξεων μετά το “φεύγω” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατεγράφησαν από τον Γιάννη Φιλέρη. Τα του Ολυμπιακού τώρα, αφορούν εξελίξεις που έχω την αίσθηση ότι αν έκανε ομάδα της αλλοδαπής θα χειροκροτούνταν, αλλά για κάποιο λόγο οι ‘ερυθρόλευκοι’ δεν απολαμβάνουν της προσοχής που τους αξίζει -δεδομένου του τρόπου που ‘χουν ήδη κινηθεί. Ποιον τρόπο; Του μένει μια κίνηση για να ολοκληρώσει.

Να εξηγηθώ.

Ο Κώστας Σλούκας είναι στο επίκεντρο αυτών που έχουν αποφασίσει να κάνουν φέτος οι Πειραιώτες, με τη συμφωνία να αφορά συνιστώσες που μπορούν να την κάνουν ‘επικίνδυνη’ και για αυτό θα ‘κλείσουμε’ αυτό το θέμα εδώ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπολογίζει στους Σπανούλη, Νικολαΐδη, Μακίσικ και Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος δίνει α) άμυνα στην περιφέρεια β) εμπειρία από Euroleague και γ) εμπειρία συνεργασίας με τον Έλληνα κόουτς, καθώς πέρασαν μαζί μια διετία στη Χίμκι. Εκεί, ο Αμερικανός, κάτοχος σερβικού διαβατηρίου, είχε 40% στα τρίποντα. Πριν πάει στη Χίμκι ήταν και ο πρώτος στα κλεψίματα στη Euroleague. Είναι πολύ physical και έμπειρος παίκτης που μπορεί να ‘κλειδώσει’ στην άμυνα αντιπάλους που παίζουν από το ‘ένα’ έως το ‘τέσσερα’.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν θα προστεθεί ένα 3άρι ή αν θα μπει ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πίσω από τον Κώστα Παπανικολάου. Κράτα πως ο Μπαρτζώκας θέλει να μείνει ο Βεζένκοφ και για να γίνει αυτό πρέπει να εξοικονομηθούν λεφτά. ‘Η αν προτιμάς, να μην πάνε προς άλλη κατεύθυνση, που θα μπορούσε να είναι ο Ράιαν Μπρόκχοφ -είχε δουλέψει μαζί του ο Μπαρτζώκας στη Λοκομοτίβ-, ο οποίος είναι ακριβώς.

Αν, λοιπόν, μείνει ο Βεζένκοφ, θα αποκτηθεί ένας γκαρντ με τον Μακίσικ να πηγαίνει στο ‘3’ και τον 24χρονο να υπολογίζεται στους ψηλούς.

Στους ψηλούς, στη λίστα είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Χασάν Μάρτιν, ο Οκτάβιους Έλις και ο Άντονι Γκιλ, με τον οποίον μιλούν οι ‘ερυθρόλευκοι’. Ο Αμερικανός προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως πάουερ φόργουορντ, αλλά και στο ‘5’. Στα πλεονεκτήματα ανήκει και η προτέρα εμπειρία του υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα -μαζί με διάφορα άλλα, όπως η σκληράδα του και η ικανότητα του να παίζει με το πρόσωπο στο καλάθι. Αν δεν τελεσφορήσει αυτή η υπόθεση, δεν αποκλείεται να μείνει ο Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Οι συμφωνίες που επιδιώκει ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερες του ενός έτους, δείχνοντας τη ξεκάθαρη διάθεση που υπάρχει να δημιουργηθεί κάτι που να είναι αποτελεσματικό μεν, φέτος, αλλά να φτάσει στο πικ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο -χωρίς να χρειαστεί η ανοικοδόμηση το καλοκαίρι του 2021.

πηγή: contra.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This