Επιλογή Σελίδας

Της Νίκης Μπάκουλη

Τo ‘promiscuity’ που λένε οι Αμερικανοί (η ακολασία, που λέμε εμείς) των NBAers και δη την εποχή που απέκτησαν παγκόσμια προβολή και status celebrity, αφορούσε ουκ ολίγους. Μεταξύ τους ήταν και ο Σκότι Πίπεν, με τον Σον Κεμπ να ‘χει επτά παιδιά από έξι διαφορετικές σχέσεις έως τα 28 (11 από εννέα, στο τέλος της καριέρας του), τον Τζέισον Κάφεϊ των 10 παιδιών με οκτώ διαφορετικές συντρόφους μέσα σε 9 χρόνια, τον Κένι Άντερσον των οκτώ παιδιών από πέντε διαφορετικές γυναίκες και τον Λάρι Τζόνσον των πέντε παιδιά από τέσσερις διαφορετικές συντρόφους. Υπήρχαν και πολλοί που αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναγνώριση των παιδιών τους, έως ότου τους ανάγκασε δικαστική απόφαση που αφορούσε και διατροφή. Οι διατροφές (πληθυντικός) έγινε και λόγος που αρκετοί κήρυξαν πτώχευση -όπως για παράδειγμα, ο Τζόνσον.

Ο Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος επίσης, είχε το δικό του μερτικό στις περιπέτειες, είχε προσπαθήσει να εξηγήσει πόσο εύκολο είναι για τους NBAers να γνωρίσουν γυναίκες -για καιρό ή για μια βραδιά-, παρέχοντας οπτικοακουστικό υλικό.

Το 1996, στο πλαίσιο συνέντευξης στο NBC, κάμερα τον ακολούθησε σε έξοδο του σε club του Σικάγο. Στο video εμφανίζονται γυναίκες να τον πλησιάζουν και να του λένε πως τον αγαπούν. Παρουσιάζεται και άρθρο κατά το οποίο ‘το 50% της ζωής ενός NBAer, όταν δεν είναι στο παρκέ, είναι το σεξ και το άλλο 50% τα λεφτά‘. Ξεκαθάρισε πως δεν χρειαζόταν καν να πάει σε κάποιο μπαρ για να γνωρίσει μια γυναίκα, αφού τον πλησίαζαν και κατά την έξοδο του από τα γήπεδα -με σκοπό τη γνωριμία. Εξήγησε ότι υπήρχαν και επιλογές, αφού συνήθως τον προσέγγιζαν περισσότερες από μια γυναίκες. Και όχι, δεν πτοούνταν από το γεγονός ότι ο AIDS είχε εμφανιστεί στον πλανήτη. Ή η οικογενειακή κατάσταση του καθενός.

Το 1999 ο Ρόντμαν πήγε στα δικαστήρια γυναίκα που τον παρενοχλούσε καθημερινά -ήταν stalker. Η 36χρονη καταδικάστηκε ως ένοχη. Ένα άλλο φαινόμενο, με το οποίο έρχονταν συχνά αντιμέτωποι οι NBAers ήταν και με τους ισχυρισμούς γυναικών για κακοποίηση ή σεξουαλική επίθεση -αρκετές εκ των οποίων είχαν ως κύριο στόχο να αποσπάσουν οι γυναίκες χρήματα από τους stars. Η ιστορία αυτή είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις, που έκανε μεγάλο κακό στις γυναίκες, οι οποίες όντως υπήρξαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από παίκτες του ΝΒΑ και προσπαθούσαν να βρουν το δίκιο τους με την τιμωρία των υπευθύνων.

Ο Ρόντμαν είχε βρεθεί γι’ αυτόν τον λόγο σε δικαστική αίθουσα το 2002, με τους ενόρκους να αποφασίζουν (με ψήφους 20-2) έναν χρόνο αργότερα, πως ήταν αθώος, στην κατηγορία του βιασμού και πρόκλησης συναισθηματικής σύγχυσης. Η γυναίκα που τον κατηγόρησε, είχε αναφέρει πως ο star την είχε ναρκώσει και την είχε βιάσει, το 1999. Αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα. Είχε προηγηθεί (το 2001) η μήνυση πρώην μοντέλου του Playboy, για σεξουαλική επίθεση που τακτοποιήθηκε εξωδικαστικά.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This