Επιλογή Σελίδας



Σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, αναμφίβολα το πιο ποιοτικό έως τώρα στο τουρνουά, ο Dominic Thiem επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο Ultimate Tennis Showdown, έπειτα από 4 αναμετρήσεις.

Χρειάστηκε ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο έως το τέλος παιχνίδι και ένας καταπληκτικός Dominic Thiem, για να έρθει η πρώτη ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά στο UTS, με τον Αυστριακό να επικρατεί με 3-1 (15-12, 11-13, 16-13, 14-13) στη μεγάλη μονομαχία τους, η οποία ολοκλήρωσε το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης.

Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό, πιθανότατα το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι τώρα στο τουρνουά, από το πρώτο κιόλας 10λεπτο. Οι δυο παίκτες ήταν πολύ κοντά, ο Thiem όμως, ο οποίος είχε το πάνω χέρι και στο μεγαλύτερο μέρος του, έκανε δυναμικό κλείσιμο και το κατέκτησε με 15-12.

Στη 2η περίοδο επίσης οι δυο παίκτες ήταν κοντά και έπαιξαν μεγάλο τένις. Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που είχε την περισσότερη ώρα ένα μικρό προβάδισμα και στο πιο κρίσιμο σημείο, στους δυο τελευταίους πόντους στο τελευταίο λεπτό, πήρε και τους δυο και από το 11-11 το κατέκτησε με 13-11.

Στην 3η περίοδο ο Τσιτσιπάς έδειχνε λίγο πιο αποδιοργανωμένος και ο Thiem πήρε μια διαφορά 4-5 πόντων, την οποία ο Έλληνας πρωταθλητής “μάζεψε” στο 10-8. Ακολούθησε ωστόσο ένας winner που μέτρησε για 3 πόντους από τον Αυστριακό, που αξιοποίησε την αντίστοιχη κάρτα, “ξεφεύγοντας” ξανά με 14-8 και αργότερα με 16-10. Δεν υπήρχε χρόνος παρά μόνο 45 δευτερόλεπτα και ο Στεφ δεν πρόλαβε να αντιδράσει, παρότι μείωσε σε 16-13.

Στο τελευταίο 10λεπτο όλη η πίεση ήταν στους ώμους του Έλληνα τενίστα, που όμως κατάφερε να τη διαχειριστεί και να παίξει πολύ καλό τένις. Απέκτησε ένα προβάδισμα με 9-5 περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων και 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με το σκορ να μετατρέπεται σε 12-8.

Ο Thiem πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε το τελευταίο λεπτό να κερδίσει 3 πόντους στη σειρά και να ισοφαρίσει σε 13-13, προσφέροντας ένα συναρπαστικό κλείσιμο στον αγώνα, αφού η τελευταία περίοδος κρίθηκε στον deciding point. Αν και είχε το σερβίς, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να τον κερδίσει, καθώς ο Thiem έκανε μια καλή επιστροφή και το ράλι ήρθε αμέσως σε ισορροπία. Στο επόμενο χτύπημα το backhand του Έλληνα παίχτη δεν πήρε ύψος και το μπαλάκι κατέληξε στο φιλέ, με αποτέλεσμα ο Thiem να κερδίσει την περίοδο με 14-13, παρόλο που έχανε με 10-13 περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της.

Αυτή ήταν η 1η νίκη για τον Thiem, που πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο του στο UTS και ηττήθηκε από τον Richard Gasquet. Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, αλλά διατηρείται στην 1η θέση, την οποία πλέον μοιράζεται με τους Matteo Berrettini και Richard Gasquet, με 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This