Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Σερέτη

Λόγω κορονοϊού, η θητεία της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA στην Ελλάδα παρατάθηκε μέχρι τη λήξη της σεζόν, αλλά ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Ο επικεφαλής της της UEFA στο τμήμα των ομοσπονδιών (θέση την οποία κατείχε παλαιότερα ο νυν γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης), Ζόραν Λάκοβιτς, δεν έρχεται συχνά στη χώρα μας. Και – πολύ περισσότερο – δεν παρίσταται συχνά στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Αυτή τη φορά, θα έρθει. Και αυτή η παρουσία του αναμένεται να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο της επόμενης σεζόν. Ποια είναι τα ανοιχτά θέματα;

  • Ο χρόνος των εκλογών της ΕΠΟ (πιθανότατα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον καινούριο νόμο Αυγενάκη).
  • Το εκλογικό σύστημα (η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει, αλλά… ελπίζει ότι αυτό θα “επιβληθεί” στην ΕΠΟ από την UEFA μέσω της έκθεσης που θα κατατεθεί εντός του καλοκαιριού, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – UEFA).
  • Το χρονικό σημείο παράδοσης στην κυβέρνηση αυτής της μελέτης, η οποία αναμένεται να αλλάξει πολλά στο καταστατικό της ΕΠΟ.
  • O επικεφαλής της νέας ΚΕΔ μετά την επικείμενη αποχώρηση του Μέλο Περέιρα στο τέλος της σεζόν: η UEFA θα ήθελε συμφωνία των τεσσάρων “μεγάλων” σε ένα από τα πρόσωπα που θα τους προταθούν από την ομοσπονδία.

Ο Λάκοβιτς θα δώσει το παρών σίγουρα στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον. Σίγουρα, επίσης, θα συναντηθεί με τους Χέρμπερτ Χούμπελ – Πετρ Φούσεκ (επικεφαλής της ευρωπαϊκής “επιτροπείας” στο ελληνικό ποδόσφαιρο), αλλά και με την κυβέρνηση (πιθανότατα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενδεχομένως και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη).

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ομάδων. Είτε των τεσσάρων “μεγάλων”, είτε με διευρυμένη εκπροσώπηση των συλλόγων, μέσω Σούπερ Λίγκας, κάτι που θα αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This