Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε τις πρώτες 2 περιόδους από τον Feliciano Lopez, αλλά κατάφερε να κάνει μια τεράστια ανατροπή και να πάρει την 4η νίκη του, σε 5 αναμετρήσεις στο Ultimate Tennis Showdown.

Επιστρέφοντας από το 0-2, ο Στέφανος κατόρθωσε να επικρατήσει με 3-2 (13-16, 14-16, 13-12, 16-11, 2-0) του Lopez και να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στο UTS, την 4η σε 5 αγώνες. Στην 3η περίοδο ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να παίξει deciding point, ήταν δηλαδή έναν πόντο μακριά από το 0-3 και την ήττα.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 7-5 και με 8-6 στην 1η περίοδο, όμως ο Lopez τα πήγε καλύτερα στα επόμενα λεπτά, βρέθηκε μπροστά με 13-12 και έκανε δυνατότερο κλείσιμο στο τελευταίο λεπτό, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την περίοδο με 16-13.

Στη 2η περίοδο ο 38χρονος Ισπανός “ξέφυγε” χάρη σε ένα μεγάλο σερί με 13-7 και παρόλο που ο Στέφανος κάλυψε τη διαφορά και μείωσε σε 15-14, κατάφερε να πετύχει έναν άσο σε “νεκρό χρόνο”, στον τελευταίο πόντο του 10λεπτου, για να το κερδίσει και αυτό.

Στην 3η περίοδο οι δυο παίκτες ήταν πολύ κοντά, με τον Στέφανο να αποκτά ένα καλό προβάδισμα με 12-9, ένα λεπτό περίπου πριν τη λήξη της. Ο Lopez κατάφερε να επιστρέψει στα τελευταία δευτερόλεπτα και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει και τη νίκη, καθώς ισοφάρισε σε 12-12 και το 10λεπτο κρίθηκε σε αποφασιστικό πόντο. Ο Τσιτσιπάς, που είχε το σερβίς, κατάφερε να τον κερδίσει με μεγάλη ψυχραιμία και να μείνει “ζωντανός” στο παιχνίδι.

Στην τελευταία περίοδο ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 10-6, περίπου 4 λεπτά πριν το φινάλε. Ο Lopez μείωσε σε 12-11 λίγα δεύτερα πριν το τέλος, αλλά ο Τσιτσιπάς χρησιμοποίησε την κάρτα του Winners Count X3 και με έναν πόντο κατάφερε να κάνει το 15-11 και να εξασφαλίσει την ισοφάριση σε 2-2 και την επιστροφή του στη διεκδίκηση της νίκης.

Η μεγάλη ανατροπη και η νίκη του Στέφανου έγινε γεγονός στον “ξαφνικό θάνατο”, όπου χρειάστηκε μόλις 2 πόντους, καθώς υπερασπίστηκε στον πρώτο το σερβίς του και στον δεύτερο πόντο ο Ισπανός υπέπεσε σε διπλό λάθος.

πηγή: tennisnews.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This