Επιλογή Σελίδας



Η λίστα των ομάδων που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League επιβεβαιώθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ΑΕΚ και το Περιστέρι Winmasters θα πάρουν από ελληνικής πλευράς μέρος στην κανονικής περιόδο, ενώ στην προκριματική φάση θα συμμετάσχει ο Ηρακλής.

Οι 28 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή στην ρέγκιουλαρ σίζον είναι οι: ΑΕΚ (Ελλάδα), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Σαραγόσα (Ισπανία), Σολέ (Γαλλία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Σάσαρι (Ιταλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Σομπατέλι (Ουγγαρία), Οστάνδη (Βέλγιο), Φορτιτούντο Μπολόνια (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Μπρίντιζι (Ιταλία), Τενερίφη (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία), Λιμόζ (Γαλλία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Περιστέρι Winmasters (Ελλάδα), Καρσίγιακα (Τουρκία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Μπούργκος (Ισπανία), Στρασβούργο (Γαλλία), Σταρτ Λούμπλιν (Πολωνία), Τόφας Μπούρσα (Τουρκία), , Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) και VEF Ρίγα (Λετονία).

Aπό την προκριματική φάση θα αναδειχθούν τέσσερις ομάδες για να συμπληρώσουν τις 32 συμμετοχής της κανονικής περιόδου του BCL. Την πρόκριση θα διεκδικήσουν οι Ηρακλής (Ελλάδα), Λόντον Λάιονς (Μεγάλη Βρετανία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Κεραυνός (Κύπρος), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Τσμόκι – Μινσκ (Λευκορωσία), Ιγκοκέα (Βοσνία),  Μπέλφιους Μον – Ενό (Βέλγιο), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Νεπτούνας (Λετονία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Ανβίλ (Γαλλία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία), Κλουζ – Ναπόκα (Ρουμανία), Φριμπούρ (Ελβετία) και Ντνίπρο (Ουκρανία). Η κλήρωση της προκριματικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Η  προκριματική φάση που αποτελείται από δύο γύρους θα αρχίσει στις 15 του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Το τζάμπολ της ρέγκιουλαρ σίζον θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου. Από τους τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων της κανονικής περιόδου θα προκριθούν στην φάση των «16» οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ. Από την πρώτη φάση των πλέι οφ θα αναδειχθούν οι ομάδες των προημιτελικών και ο τίτλος θα κριθεί σε Φάιναλ Φορ. Στα πλέι οφ οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες.

«Η σύνθεση των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αποτελεί απόδειξη ότι το BCL αναπτύσσεται συνεχώς. Παραμένει πιστό στην αποστολή του να προσφέρει μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή διοργάνωση που προβάλλει μπάσκετ σε ολόκληρη την ήπειρο και είναι ανοιχτό σε όλους τους συλλόγους που προκρίνονται μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This