Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Δυστυχώς τα πρώτα μηνύματα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι τουλάχιστον απογοητευτικά αναφορικά με το θέαμα που αναμένουμε να δούμε στις πίστες.

Περιμέναμε περίπου επτά μήνες για να ακούσουμε και πάλι τον ήχο των κινητήρων των μονοθεσίων της Formula 1. Προσδοκούσαμε κάτι εντυπωσιακό, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα γέμιζε με ενδιαφέρον τα «κενά» Σαββατοκύριακά μας. Όμως αυτό που βιώσαμε στις κατατακτήριες του αυστριακού γκραν πρι ήταν η απόλυτη απογοήτευση.

Θα μπορούσε κανείς να εξάγει ένα βιαστικό συμπέρασμα, λέγοντας πως η απογοήτευση έρχεται από την μετριότατη –στο όριο της κάκιστης- εμφάνιση της Ferrari, η οποία δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, δίχως να κάνει κάποιο από τα (συνηθισμένα) λάθη στρατηγικής, είδε το ένα από τα δύο μονοθέσιά της να αποκλείεται από το Q2.

Και να ήταν μόνον ο αποκλεισμός του Vettel… Ήταν η συνολική εικόνα της κόκκινης ομάδας, μιας και ακόμα κι αν περνούσε ο Vettel στην τελική δεκάδα, αυτός που θα έμενε εκτός αυτής θα ήταν ο teammate του, Charles Leclerc, ο οποίος ήταν μόλις δέκατος στο Q2! Απίστευτα κακή εικόνα για μια ομάδα σαν τη Ferrari.

Το αίσθημα απογοήτευσης, όμως, εντάθηκε στο φινάλε της διαδικασίας. Η δημόσια παραδοχή του poleman Valtteri Bottas ότι «βρισκόμασταν σε δικό μας ρυθμό» απλά περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο μια διαδικασία κατατακτήριων που σίγουρα κανένας λάτρης της Formula 1 δεν θέλει να ξαναδεί.

Η Mercedes δεν ήταν απλά κυρίαρχη, κάνοντας εύκολα το «1-2» με Bottas και Hamilton να κάνουν lock out στην πρώτη σειρά του grid, αλλά δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή από οποιονδήποτε άλλο πιλότο. Ακόμα και ο φιλότιμος Max Verstappen υπερέβαλλε εαυτόν, όμως έμεινε πολύ πίσω από τα «μαύρα βέλη».

Η Κυριακή είναι η μόνη ελπίδα μας για να δούμε κάτι διαφορετικό, να δούμε έναν αγώνα ο οποίος δεν έχει μια μονότονη, βαρετή εξέλιξη με τη Mercedes να κάνει το «1-2»… μισό γύρο μπροστά από τους αντιπάλους της. Διότι αν και ο αγώνας στο Red Bull Ring κινηθεί στο ίδιο μοτίβο, τότε θα πρέπει να γίνει κάτι εντελώς ανατρεπτικό για να δούμε ένα Πρωτάθλημα με ένα υποτυπώδες αγωνιστικό ενδιαφέρον…

πηγή: caranddriver.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This