Επιλογή Σελίδας



Ο Norris αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και την περασμένη Κυριακή στο Red Bull Ring απέδειξε πολύ απλά ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος. Τόσο που ίσως να… προβλημάτισε τους ανθρώπους της Ferrari, οι οποίοι επέλεξαν τον Carlos Sainz για το 2021 κι όχι τον νεαρό Norris.

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά στο τι έγινε στον τελευταίο γύρο του αυστριακού γκραν πρι, ώστε να καταλάβουμε κάποιες λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά.

Μπαίνοντας στον 71ο γύρο στο Spielberg, ο Norris βρισκόταν 5,6’’ πίσω από τον Lewis Hamilton. Γνωρίζοντας αρκετά νωρίτερα πως ο πιλότος της Mercedes θα έπρεπε να εκτίσει και ποινή πέντε δευτερολέπτων, έπρεπε να βρει αυτά τα 06’’ ώστε να τον «προσπεράσει» στην κατάταξη και να ανέβει στο βάθρο. Μπορούσε, όμως, να τα καταφέρει μέσα με μόλις 4.318 μέτρα;

Η πρόκληση ήταν μεγάλη, ειδικά από τη στιγμή που ο Hamilton πίεζε όσο περισσότερο μπορούσε για να διατηρήσει τη διαφορά των 5’’. Οι μετρήσεις στις ευθείες έδειξαν πως ο Hamilton εκινείτο με σχεδόν 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με τον Norris.

Στον τελευταίο τομέα της πίστας, όμως, ο πιλότος της McLaren έκανε την απόλυτη ανατροπή. Τα περάσματά του από τις στροφές 6 και 7 έδειξαν πως στο apex ο Norris ήταν 21 χιλιόμετρα την ώρα ταχύτερος από τον Hamilton! Με τον πιλότο της Mercedes, βέβαια, να είναι πολύ προσεκτικός, ειδικά στα πατήματά του στα κερμπ, ώστε να αποφύγει πιθανή εγκατάλειψη.

Τα τελευταία δύο δέκατα ο Norris τα «βρήκε» στις δύο τελευταίες στροφές της πίστας, εκεί όπου τα έπαιξε όλα για όλα. Έτσι περνώντας τη γραμμή του τερματισμού, η διαφορά του από τον Hamilton ήταν μικρότερη των 5’’. Όπερ σήμαινε πως ο νεαρός πιλότος της McLaren θα ανέβαινε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1, στο βάθρο των νικητών!

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This