Επιλογή Σελίδας



Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, ο Fernando Alonso επιστρέφει στη Formula 1, καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα που τον ανέδειξε, τη Renault.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Fernando Alonso επιστρέφει στη Formula 1 έπειτα από απουσία δύο ετών, καθώς η Renault ανακοίνωσε την υπογραφή διετούς συνεργασίας με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

«Η Renault είναι η οικογένειά μου, οι αγαπημένες μου αναμνήσεις στη Formula 1 με τους δύο τίτλους μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Με μεγάλη υπερηφάνεια και έντονα συναισθήματα επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία στην αρχή της καριέρας μου και η οποία τώρα μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο. Οι φιλοδοξίες μου ταυτίζονται με αυτές της ομάδας. Η πρόοδός τους αυτό το χειμώνα δίνει αξιοπιστία στους στόχους της σεζόν 2022 και θα μοιραστώ την εμπειρία με όλους, από τους επικεφαλής έως τους μηχανικούς και τον teammate μου. Η ομάδα θέλει και έχει τα μέσα να επιστρέψει στο βάθρο, όπως και εγώ» τόνισε ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος θα έχει ως teammate τον Esteban Ocon.

Από την πλευρά του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Renault, Cyril Abiteboul, τόνισε: «Η υπογραφή του Fernando Alonso είναι μέρος του σχεδίου του Groupe Renault να συνεχίσει τη δέσμευσή τους στη Formula 1 και να επιστρέψει στην κορυφή. Η παρουσία του στην ομάδα μας είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και για τη μάρκα με την έχει ισχυρούς δεσμούς. Η δύναμη του δεσμού μεταξύ του Fernando, της ομάδας και των οπαδών του, τον καθιστούν μια φυσική επιλογή. Εκτός από τις προηγούμενες επιτυχίες, είναι μια τολμηρή αμοιβαία επιλογή καθώς και ένα σχέδιο για το μέλλον. Η εμπειρία και η αποφασιστικότητά του θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό την παρουσία του και να οδηγήσουμε την ομάδα στις επιτυχίες που απαιτεί η σύγχρονη Formula 1. Θα φέρει επίσης στην ομάδα μας, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, μια κουλτούρα αγώνων και νικών για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια μαζί».

Ο Alonso οδήγησε για λογαριασμό της Renault από το 2002 έως και το 2006, κατακτώντας δύο παγκόσμιους τίτλους το 2005 και το 2006. Σε 71 εκκινήσεις είχε 15 νίκες και ισάριθμες pole positions, ενώ ήταν αυτός που επί της ουσίας «αποκαθήλωσε» τον Michael Schumacher από την κορυφή.

Έπειτα από το ανεπιτυχές πέρασμά του από τη McLaren το 2007, επέστρεψε στη Renault το 2008 και κατά τη διετία 2008-2009 είχε δύο νίκες και μία pole position σε35 γκραν πρι.

πηγή: caranddriver.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This