Επιλογή Σελίδας

Το 0-2 της Γιουβέντους μετατράπηκε σε 4-2 υπέρ της Μίλαν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις μεγαλύτερες ανατροπές των «ροσονέρι» στη Serie A.

Λέτσε – Μίλαν 3-4 (23/10/2011)
Η μεγαλύτερη ανατροπή που έχουν κάνει οι «ροσονέρι» στη Serie A. Στην αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής, τη σεζόν 2011-12, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Λέτσε με 3-0, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στην επανάληψη ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ οδήγησε τη Μίλαν σε μία σπουδαία ανατροπή. Με τρία δικά του τέρματα, ο Γκανέζος επιθετικός έφερε το παιχνίδια στα ίσια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιέπες, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

Τσεζένα – Μίλαν 2-3 (15/5/1982)
Κανένα αντίκρισμα δεν είχε η συγκεκριμένη νίκη για τους «ροσονέρι» στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1981-82. Η χειρότερη περίοδος της ιστορίας του συλλόγου σφραγίστηκε με ένα δεύτερο υποβιβασμό μέσα σε τρία χρόνια, παρά την ανατροπή στην έδρα της Τσεζένα. Οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως μέσα σε ένα τέταρτο το σκορ είχε γίνει 2-3 (Τζόρνταν, Ρομάνο, Αντονέλι). Ωστόσο, τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ήρθαν «βολικά» για τη Μίλαν, η οποία παρά τη νίκη της, αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Πεσκάρα – Μίλαν 4-5 (12/9/1992)
Ένα αήττητο 58 αγώνων έτρεξε στη Serie A από το Μάιο του 1991 έως το Μάρτιο του 1993 η σπουδαία Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο. Ένα από τα παιχνίδια που λίγο έλειψε να έρθει η ήττα, ήταν στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν 1992-93. Σε μία «τρελή» αναμέτρηση, με πολλές ανατροπές κατά τη διάρκειά της, οι «ροσονέρι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-2 από την Πεσκάρα. Κάπου εκεί, «ξύπνησε» το βαρύ πυροβολικό της Μίλαν, Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος απάντησε με τρία τέρματα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 4-5.

Μίλαν – Σασσουόλο 4-3 (2/10/2016)
Το γρήγορο γκολ του Μποναβεντούρα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε στην αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής. Η Σασσουόλο απάντησε με τρία τέρματα και μέχρι το τελευταίο 20λεπτο κρατούσε το υπέρ της 1-3. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση των «ροσονέρι» και σε διάστημα οκτώ λεπτών είχαν έρθει τα πάνω-κάτω. Μπάκα, Λοκατέλι και Παλέτα βρήκαν δίχτυα για τη Μίλαν, που έφτασε με αυτόν τον τρόπο στο νικηφόρο 4-3.

πηγή: planetfootball – gazzetta.gr

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This