Επιλογή Σελίδας



Σε αυστηρές συστάσεις προσανατολίζεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία στις δύο ομάδες εξαιτίας του γεγονός των ότι οι δύο πιλότοι παρέβησαν το πρωτόκολλα υγείας της Formula 1.

Η απόφαση του νικητή του πρώτου αγώνα της σεζόν, Valtteri Bottas, αλλά και του δεύτερου, Charles Leclerc να ταξιδέψουν από την Αυστρία στο Μονακό μετά από το γκραν πρι της περασμένης Κυριακής, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στη Formula 1.

Μολονότι δεν απαγορεύεται οι πιλότοι να ταξιδεύουν στις πατρίδες τους ανάμεσα στα γκραν πρι, είναι πολύ αυστηρό το πρωτόκολλο υγείας, αναφορικά με το πώς θα πρέπει να διατηρούνται τα bubbles των ομάδων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κρούσμα COVID-19 στο πάντοκ της Formula 1.

Όμως οι φωτογραφίες του Leclerc και του Bottas που τους εμφάνιζαν να περνούν χαλαρές στιγμές στο Πριγκιπάτο, με τον Μονεγάσκο πιλότο της Ferrari μάλιστα, να ποζάρει ανάμεσα σε φίλους του δίχως να φορά προστατευτική μάσκα, προκαλείτην έντονη αντίδραση της FIA.

Οι συστάσεις προς τις ομάδες των δύο πιλότων είναι άμεσες, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου, κυρίως στη λογική του παραδειγματισμού, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο εγγύς μέλλον.

Το θέμα, βεβαίως, είναι πως τόσο ο Bottas όσο και ο Leclerc το απόγευμα της Πέμπτης στο πάντοκ του Red Bull Ring εμφανίζονταν πεπεισμένοι πως η κίνησή τους να ταξιδέψουν στο Μονακό δεν θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στις ομάδες τους και στη FIA.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως ούτε η Mercedes, ούτε η Ferrari είχαν απαγορεύσει στους οδηγούς τους να ταξιδέψουν εκτός Αυστρίας, σε αντίθεση με άλλες ομάδες, οι οποίες υποχρέωσαν τους πιλότους να μείνουν στο ξενοδοχείο μαζί με όλη την ομάδα.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This