Επιλογή Σελίδας



Την ώρα που όλα δείχνουν πως η πόρτα της Red Bull δεν πρόκειται να ανοίξει για τον Sebastian Vettel, ο Dr. Helmut Marko ξεκαθαρίζει πως ο Γερμανός θα πρέπει να μείνει εκτός σπορ για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Η δήλωση του Marko αποκτά πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα μόνο και μόνο εκ του γεγονότος ότι είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε το δύσκολο έργο να πει στον Γερμανό πως οι φήμες περί επικείμενης επιστροφής του στην ομάδα που τον ανέδειξε, δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz επιθυμεί διακαώς να ξαναδεί τον 33άχρονο Γερμανό στην ομάδα του, μολονότι τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει άρδην στη Red Bull.

Όμως όσο και να θέλει ο Mateschitz, δεν είναι αυτός που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Κι αυτό διότι η Red Bull ανήκει κατά 51% στην οικογένεια Yoovidhya από την Ταϊλάνδη. Τι ρόλο μπορεί να παίζει αυτό; Πολύ σημαντικό εάν λάβουμε υπόψιν μας τα δεδομένα που υπάρχουν τούτη τη στιγμή στην αυστριακή ομάδα.

Με τον Verstappen να είναι ξεκάθαρα το «πρώτο βιολί» στη Red Bull, είναι προφανές ότι μια πιθανή συνεργασία του Vettel με την πρώην ομάδα του θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την παρουσία του Alex Albon στη Red Bull. Η οικογένεια Yoovidhya, ωστόσο, ήταν αυτή που πίεσε ώστε ο Ταϊλανδός πιλότος να βρεθεί από την Toro Rosso στη Red Bull στα μισά του 2019. Επομένως στηρίζει μέχρις εσχάτων τον Albon.
Με λίγα λόγια, κενή θέση στη red Bull δεν υπάρχει και μπορεί ο Vettel να επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με την πρώην ομάδα του, εντούτοις οι πιθανότητες να ξαναβρεθεί στο Μίλτον Κέινς είναι μηδαμινές.

Ο Γερμανός, μάλιστα, παραδέχθηκε τοπ βράδυ της Πέμπτης μιλώντας στο RTL πως «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο θέμα επιστροφής μου στη Red Bull. Το timing είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πως είναι το ιδανικό για να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες, θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον μου».

Ο Vettel παραδέχθηκε, επίσης, πως είχε διαπραγματεύσεις και με την Renault, «όμως δεν ήταν σε κάποια σταθερή βάση», ενώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ως μοναδική εναλλακτική γι’ αυτόν φαντάζει η Racing Point, η οποία έχει μπροστά της ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα με τη μετονομασία της σε Aston Martin και με ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όπως φάνηκε από το ξεκίνημα της σεζόν κιόλας.

Ο Helmut Marko< πάντως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και συμβούλευσε τον Vettel «να μείνει για έναν χρόνο εκτός Formula 1 και αφού αξιο0λογήσει τα δεδομένα, να δει εάν θα του παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία. Ίσως να καταλάβει ότι η ζωή με την οικογένειά του θα του αρέσει πολύ, κι έτσι θα αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά από τους αγώνες».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This