Επιλογή Σελίδας

Επί μήνες όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες, μηδενός εξαιρουμένου λέμε και γράφουμε το αυτονόητο: Θέλουμε να δικαστούμε! Κι αν η ομάδα βρεθεί ένοχη,  ουδεμία τροπολογία μας καλύπτει. Υποβιβασμός μόνο. Οτιδήποτε άλλο θα  είναι στίγμα. Αλλά να υπάρξει δίκη. Κανονική. Που να παρουσιαστούν στοιχεία αδιάσειστα και όχι μπακαλίστικές εκτιμήσεις.

Επί μήνες η –ως συνήθως χυδαία – επικοινωνία του Ολυμπιακού και των δορυφόρων του παρουσίαζε το άσπρο – μαύρο! Η άρνηση της ΕΠΟ να μπει στην ουσία της υπόθεσης και η αποδοχή του πορίσματος της περιβόητης ΕΕΑ, δίχως δίκη ουσιαστικά, «βαφτίστηκε» δικαίωση των ερυθρόλευκων επιχειρημάτων! Ξέρετε πόσες φορές διάβασα από δημοσιογράφους (ο Θεός να τους κάνει) ότι ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε από τρία…δικαστήρια, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε καταδικαστεί ούτε από ένα;  Περισσότερες από όσες δικαιολογεί ακόμη και η απολύτως κατευθυνόμενη δημοσιογραφία της εποχής μας.
    
Το CAS χρειάστηκε ελάχιστες μέρες για να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Οχι, ο ΠΑΟΚ δεν αθωώθηκε. Δεν πρόκειται να κάνω κι εγώ το άσπρο – μαύρο. Ο ΠΑΟΚ απλώς κέρδισε το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο: το δικαίωμα να δικαστεί προτού καταδικαστεί.

Προς το παρόν δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί, παρά μονάχα προβληματισμός. Το ελληνικό αθλητικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης έγινε διεθνώς ρεζίλι μέσα σε πέντε μέρες.  Αυτά συμβαίνουν βέβαια όταν βγάζεις πορίσματα με το μάτι, ή μα βάση τα δημοσιεύματα των ερυθρόλευκων ΜΜΕ.

Θα μου πείτε ποιος θα ντραπεί? Η κ. Μαρούπα; Η ο Ολυμπιακός που έτσι κι αλλιώς έκανε την δουλειά του άψογα; (Η σεζόν του ΠΑΟΚ είναι αποτυχημένη για μια σειρά από λόγους – ένας εξ αυτών είναι αναμφισβήτητα η αναστάτωση που προκάλεσε στην ομάδα όλο αυτό το πανηγύρι).

Τα γνωστά «παπαγαλάκια»; Η οι δικαστές που αρνήθηκαν να δικάσουν;

Μπα. Κανείς δεν θα ντραπεί, κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου πριν από λίγες μέρες συνέβη το εξής εξωφρενικό: μια ομάδα που έχει τιμωρηθεί από την UEFA με απαγόρευση μεταγραφών  (ο Αρης) παραδέχθηκε με επίσημη διαρροή ότι συνεργάστηκε με άλλη  ομάδα (Ολυμπιακό) για να ξεγελάσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή.  Και δεν ξεσηκώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές του τόπου και όλοι οι δημοσιογράφοι, πρωτίστως των ίδιων των ομάδων που εμπλέκονται σε αυτό το καραγκιοζιλίκι.

Η ντροπή , θέλω να πω,  αποτελεί είδος προς εξαφάνιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην προκειμένη περίπτωση, το CAS χωρίς πολλά  – πολλά έφτυσε στα μούτρα όσους ενεπλάκησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.  Ουδέν πρόβλημα. Οι περισσότεροι θα σκουπίσουν το πρόσωπό τους και θα κοιτάξουν ψηλά σίγουροι ότι βρέχει.

Η δικαίωση του ΠΑΟΚ αφορά εντέλει μονάχα τον ίδιο και τους οπαδούς του.

Το ίδιο και η πλήρης αθώωση, όταν και εφόσον έρθει.

Και να σας πω την αλήθεια, προσωπικά μου αρκεί.  Από την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που αποτελούν το περιβάλλον του σημερινού ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θέλω πια όχι την αναγνώριση, αλλά ούτε την καλημέρα τους.

O ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη άλλωστε τίποτα περισσότερο και δεν ζητά και τίποτα παραπάνω από το ελάχιστο: να κάνουν επιτέλους σωστά την δουλειά τους.

πηγή: sdna.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This