Επιλογή Σελίδας



Του Δημήτρη Καρύδα

Το κρίσιμο ερώτημα για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση του Χασάν Μάρτιν είναι αν μπορεί να έχει την εξέλιξη που είχε στους ερυθρόλευκους ο Κάιλ Χάινς. Η σύγκριση δεν είναι τυχαία. Ο νέος (και πρώτος φετινός) ξένος των ερυθρόλευκων μοιάζει σε πολλά με τον Χάινς την εποχή της άφιξης του τελευταίου στο ΣΕΦ: ρίζες σε μικρό κολέγιο, undersize center, δυνατό αθλητικό κορμί, μέτριο μακρινό σουτ, χαμηλά ποσοστά στις βολές, πρώτος σταθμός της Ευρωπαϊκής θητείας του μια μικρή Γερμανική ομάδα.

ΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ένα πεντάρι χωρίς εμπειρία Ευρωλίγκα που έχει σταθερά καλή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Με μπόι 2 μέτρα είναι ένας τυπικός undersize center που δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη Ευρωλίγκα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Μεγάλο άνοιγμα χεριών που τον κάνουν να μοιάζει με παίκτη όχι 2 μέτρων αλλά 2μ.10. Πολύ δυνατό κορμί (πρώην παίκτης του αμέρικαν φουτμπολ γαρ), μεγάλες αθλητικές και αλτικές ικανότητες. Εξαιρετικός στο παιχνίδι 1 εναντίον 1 στο χαμηλό πόστ και αμυντικά πολύ καλός στον αέρα. Πολύ καλή κίνηση και εξαιρετικά τελειώματα μέσα στο ‘’ζωγραφιστό’’. Εξαιρετική νοοτροπία αφού θεωρείται από τους blue-collar Αμερικάνους λόγω καλής ακαδημαϊκής παρουσίας.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Παρότι ξέρει να κρατάει τη θέση του (και έχει δυνατό κορμί) απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους δεν μπορεί να τα καταφέρει αμυντικά σε σταθερή βάση με παίκτες του 2μ.10. Ακίνδυνος επιθετικά έξω από τη ρακέτα. Μέτριος έως κακός εκτελεστή ελευθέρων βολών.

ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ: Διάλεξε το μικρό Νεορκυζέικο κολέγιο Ρόουντ Αϊλαντ για να μπορεί να ασχοληθεί και με το φουτμπολ αλλά τελικά τον κέρδισε το μπάσκετ. Στην περιφέρεια Ατλάντικ-10 άφησε καλό όνομα και μάλιστα το 2017 βοήθησε την ομάδα να φτάσει για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια σε τελικό τουρνουά του NCAA. Δύο από τις τέσσερις χρονιές του στο πανεπιστήμιο αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός όλης της περιφέρειας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ: Παρότι, έκανε συμπαθητικές εμφανίσεις στο pre-draft camp και στο Summer League όπως ήταν αναμενόμενο δεν επελέγη στα ντραφτ. Πρώτος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ιαπωνία όπου έπαιξε για λογαριασμό των Ριουκίου Γκόλντεν Κινγκς. Την άνοιξη του 2018 όταν τελείωσε η σεζόν εκεί ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και βοήθησε τη Μπαϊρόιτ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Από εκεί πέρσι μετακόμισε στο Μαυροβούνιο και έπαιξε για λογαριασμό της Μπουντούτσνοστ. Εμφανίστηκε στο Eurocup και κέρδισε το κύπελλο Μαυροβουνίου.

ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ: Το καλύτερο παιχνίδι του στο περσινό Eurocup ήταν εναντίον της Γκαλατασαράι: Σε 26,5 λεπτά είχε 24 πόντους με 11/13 δίποντα, κατέβασε 10 ριμπάουντς (τα 6 στην επίθεση), έκλεψε 3 μπάλες και είχε 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ: Μέντορας του είναι ο Ντον Χέρλι, σημερινός κόουτς του πανεπιστημίου Κονέκτικατ. Ο Χέρλι είναι γιός του κορυφαίου προπονητή σε γυμνασιακό επίπεδο στις ΗΠΑ του Μπομπ Χέρλι και αδελφός του παλιού σταρ του πανεπιστημίου Ντιουκ Μπόμπι που μετά από μια σύντομη καριέρα στους Σακραμέντο Κινγκς είναι σήμερα προπονητής στο Αριζόνα Στέιτ. Στη Μπουντούτσνοστ τον επέλεξε και τον διάλεξε ο Λευτέρης Σούμποτιτς που ξεκίνησε αλλά δεν τελείωσε την περσινή σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ: Για μια σεζόν στο πανεπιστήμιο έπαιξε παρέα με τον Λιθουανό Γκιλβίντας Μπιρούτις. Στην Ιαπωνία ήταν συμπαίκτης με τον Χίλτον Αρμστρονγκ που είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη. Στη Μπουντούτσνοστ είχε συμπαίκτη ένα άλλο πρώην ‘’πράσινο’’ τον Σον Κιλπάτρικ και τον Νίκολα Ιβάνοβιτς που έπαιξε για λίγο το 2016 στην ΑΕΚ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Με θεωρητικό χρόνο συμμετοχής τα 20 λεπτά μέσο όρο (εφόσον μοιραστεί τη θέση 5 με τον Έλις) εάν καταφέρει να έχει κοντά στους 10 πόντους- 4,5 ριμπάουντς και 1 μπλοκ μέσο όρο θα έχει κάνει απόσβεση και ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα στην Ευρωλίγκα. Το 57-60% στα δίποντα είναι απόλυτα ρεαλιστικό ποσοστό. Εάν κατορθώσει να ξεπεράσει το 65% από τη γραμμή του φάουλ θα είναι μια σημαντική πρόοδος.

Πηγή: Nova Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This