Επιλογή Σελίδας



Ο πρώτος τελικός του UTS τα είχε όλα! Πολλές συγκινήσεις, εναλλαγές συναισθημάτων και ένα καταπληκτικό φινάλε, με τον Matteo Berrettini να παίρνει τη μεγάλη ρεβάνς για την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο round robin, επικρατώντας του Έλληνα τενίστα στον “ξαφνικό θάνατο” με 3-2 (16-15, 15-12, 12-14, 8-15, 3-2).

Λίγο έλειψε ο Στέφανος να κάνει ακόμα μια επική ανατροπή, όπως είχε κάνει απέναντι στον Berrettini στον προηγούμενο αγώνα τους κερδίζοντάς τον από το 0-2 και όπως έκανε συνολικά σε 3 αγώνες στη διοργάνωση της Mouratoglou Tennis Academy. Είχε 2 championship points απόψε, όμως ο Berrettini είχε τον τελευταίο λόγο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Στέφανος μπήκε στον τελικό έχοντας κερδίσει τις 10 τελευταίες περιόδους που έδωσε, όμως ξαφνικά φάνηκε να μην είναι τόσο ψύχραιμος και να κινδυνεύει από τον Berrettini, καθώς στην 1η περίοδο απώλεσε προβάδισμα με 9-5 και στη 2η περίοδο με 10-4, χάνοντάς και τις δυο και μένοντας πίσω για 4η φορά συνολικά στο τουρνουά με 0-2!

Επιπλέον, βρέθηκε πίσω με 0-4 στην 3η περίοδο, παρόλα αυτά όμως δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε, για να κερδίσει έναν πολύ κρίσιμο πόντο με passing shot με το backhand και να περάσει μπροστά με 13-12, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Berrettini έκανε διπλό λάθος στη συνέχεια και η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 14-12.

Πιο απλά έκανε τα πράγματα ο Στεφ στην 4η περίοδο, στην οποία απέκτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας με 12-2 και φυσικά δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να επιστρέψει, κατακτώντας το με 15-8, για να στείλει και αυτόν τον αγώνα τους στον “ξαφνικό θάνατο”.

Εκεί οι δυο τους έδωσαν μια συγκλονιστική μάχη, με τον Στέφανο να έχει πρώτος το σερβίς και να έχει τα πρώτα δυο championship points, με τον Berrettini να σβήνει το 2ο με δραματικό τρόπο. Το έκανε όμως και στην 3η δική του ευκαιρία κατάφερε να τελειώσει το ματς και να πανηγυρίσει δεόντως τη σημαντικότερη και δυσκολότερη νίκη που πέτυχε στο τουρνουά.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This